26 mei 2021

HI Talent

In onze regio West-Nederland is er een grote en zeer diverse hightech industrie, voor wie het krijgen van personeel een voortdurend aandachtspunt is. Voor gezonde bedrijven is het noodzakelijk goede mensen aan te trekken en ervoor te zorgen dat het personeel zich kan blijven ontwikkelen. Aan de andere kant zijn opleidingsinstituten voortdurend in beweging. Er ontstaan steeds nieuwe educatiethema’s en nieuwe vormen van onderwijs. Het is dus van groot belang dat onderwijs en bedrijfsleven elkaar kent, van elkaar weten wat belangrijk is en wat er speelt samen verantwoordelijkheid neemt voor het opleiden van nieuwe generaties personeel. Om de relaties en uitwisseling tussen technische opleidingen en bedrijven te bevorderen, organiseren we HI Talent.

Tijdens het HI Talent event op woensdag 26 mei, presenteren een zevental technische MBO en HBO opleidingen zichzelf in een programma van korte pitches. Elke onderwijsinstelling legt een onderwerp ter bespreking neer, en wil aansluitend graag met u, vanuit het bedrijfsleven, in gesprek gaan in een korte break-out sessie. De volgende opleidingen dragen bij aan de HI Talent:
* Leidse Instrumentmakers School
* Scheepvaart en Transport College (Procesindustrie & maintenance)
* MBO Rijnland (Mechatronica)
* Koning Willem I (Future Engineer/ Technicus Engineering)
* HBO Drechtsteden (Technohub Smart Metrology and Manufacturing)
* De Haagse Hogeschool (Micro- en Nano Technology)
* Da Vinci (Experimentele projecten)

Programma
16:00-16:10 uur          Welkom. Uitleg doelen en activiteiten HI Talent door Marcel Tichem
16:11-16:52 uur            Pitches (6 min) van de zeven technische opleidingen met een specifiek onderwerp/vraag
16:53-17:00 uur           Afsluiting plenaire deel, stap naar break-out sessie
17.00-17.30 uur.          Break-out sessies

Wanneer? 26 mei, 16:00-17:30
Voor wie? HI Talent is bedoeld voor leidinggevenden in bedrijven (afdelingen, werkplaatsen) en HR. Er zijn meerdere deelnemers per bedrijf welkom. Dit evenement staat ook open voor deelnemers die (nog) geen lid zijn van HI.

Aanmelden kan hier.

22 september 2020

Young Professionals Cyberday

In het digitale tijdperk waarin we leven is internet niet meer weg te denken. Het zorgt voor veel gemakken, maar ook voor een hoop gevaren waar we niet altijd bij stil staan. Wat zijn deze gevaren en hoe kunnen we deze voorkomen? Tijd voor ons, Young Professionals, om hier meer over te weten te komen!

Lees meer
15 september 2020

ZIE2020 Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’. Technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken

Lees meer
7 oktober 2020

De Superjachtsector groeit

Wie pakt de kansen? In de Drechtsteden floreert de superjachtsector. Volle orderboeken bij werven en toeleveranciers die daar nauw bij…

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline