3 november 2021

NMT: Europort Master Classes

Op woensdag 3 november kom je alles te weten over de laatste innovaties in de Nederlandse maritieme industrie. De 3 sessies van een uur vinden plaats op de Europort Innovation Stage in hal 4. De Masterclasses geven nieuwe inzichten in actuele maritieme onderwerpen, de voertaal is Engels.

11.00-12.00 uur
LIGHTWEIGHT SHIPS / NEW MATERIALS in SHIPBUILDING
De toepassing van nieuwe en lichtgewicht materialen in scheepsconstructies kan de scheepvaart duurzamer en winstgevender maken. Het gebruik van nieuwe materialen biedt nieuwe mogelijkheden in scheepsontwerp zoals integratie van functies, anisotrope sterkte-eigenschappen en vormvrijheid.

13.00-14.00 uur
DIGITAL GROWTH HACKING SMASH!, het Nederlands Forum voor Smart Shipping, brengt maritiem Nederland samen om smart shipping te implementeren en zo de concurrentiepositie van de sector te versterken. Door op nationale schaal samen te werken kunnen regionale initiatieven verbonden worden, en een groter bereik genereren.

15.00-16.00 uur
GREENIFYING THE NORTH SEA
Nederland werkt mee aan de wereldwijde inspanning om een CO2-arme energie-economie te ontwikkelen. Deze sessie belicht de roadmap die Nederland heeft uitgezet naar een toekomstbestendig duurzaam offshore energievoorzienings-systeem, met focus op de Noordzee.

Deelname
Er is plek voor 30 tot 50 personen per sessie. Deelname is gratis, maar registratie is gewenst. De voertaal is Engels. De Europort Masterclasses worden georganiseerd door NMT, in samenwerking met Europort.

Schrijf je in!

22 september 2020

Young Professionals Cyberday

In het digitale tijdperk waarin we leven is internet niet meer weg te denken. Het zorgt voor veel gemakken, maar ook voor een hoop gevaren waar we niet altijd bij stil staan. Wat zijn deze gevaren en hoe kunnen we deze voorkomen? Tijd voor ons, Young Professionals, om hier meer over te weten te komen!

Lees meer
15 september 2020

ZIE2020 Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’. Technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken

Lees meer
7 oktober 2020

De Superjachtsector groeit

Wie pakt de kansen? In de Drechtsteden floreert de superjachtsector. Volle orderboeken bij werven en toeleveranciers die daar nauw bij…

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline