25 augustus 2022

Seminar ‘Slim ontwerpen en bouwen’ Duurzaamheidsfabriek

De Nederlandse maritieme maakindustrie ontwerpt en bouwt duurzame en slimme schepen, volledig naar klantwens en met veel toegevoegde waarde. Daarnaast zet de sterke internationale concurrentiestrijd de prijzen onder druk; we zullen ook de slimste bouwer moeten zijn. Inzet van digitale technologie biedt hiervoor veel kansen, maar hoe verzilveren we die? En wat betekent dat voor de kennis en vaardigheden die we nodig hebben?

De technologie bestaat al, de moeilijkheid ligt vooral bij de implementatie ervan en het veranderen van werkprocessen. Er is behoefte aan ruimte om te experimenten en opleidingen/training. We kunnen ook veel leren van andere sectoren en van elkaar. We laten nu kansen liggen in het verlagen van vermijdbare kosten en doorlooptijd door gebruik van standaardisatie/modularisatie en maken van afspraken in de keten betreft uitwisseling van informatie. Samengevat willen we door nauwer samen te werken zorgen voor een beter eindresultaat voor alle betrokkenen, verlaging van kosten en vermindering van bouwrisico’s.

Daarom organiseert NMT op donderdag 25 augustus een seminar ‘Slim ontwerpen en bouwen’ in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. Het seminar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van TKI Maritiem en Smart Delta Drechtsteden. Het programma start om 9:30uur en sluit om 12 uur af met een lunch en de mogelijkheid tot een rondleiding in de Duurzaamheidsfabriek. Tijdens het seminar komen 2 andere sectoren aan bod en kun je je laten inspireren door concrete projecten uit de maritieme sector.

Jan Terlingen, Business Developer Smart Manufacturing, zal tijdens het seminar kort de roadmap Smart Manufacturing en de activiteiten rondom deze roadmap presenteren.

Schrijf je in

Meer informatie
Arnold de Bruijn
bruijn@maritimetechnology.nl
+31 (0)88 44 51 037

22 september 2020

Young Professionals Cyberday

In het digitale tijdperk waarin we leven is internet niet meer weg te denken. Het zorgt voor veel gemakken, maar ook voor een hoop gevaren waar we niet altijd bij stil staan. Wat zijn deze gevaren en hoe kunnen we deze voorkomen? Tijd voor ons, Young Professionals, om hier meer over te weten te komen!

Lees meer
15 september 2020

ZIE2020 Dordrecht

Dit jaar richt ZIE haar pijlen op ‘Mensgerichte Technologie’. Technologie die complexe taken eenvoudiger maakt zodat uw mensen sneller leren, minder fouten maken en op een gezonde, efficiënte manier werken

Lees meer
7 oktober 2020

De Superjachtsector groeit

Wie pakt de kansen? In de Drechtsteden floreert de superjachtsector. Volle orderboeken bij werven en toeleveranciers die daar nauw bij…

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline