Actueel

Ambachtsezoom: werken én wonen

13 november 2020

Wist u dat er aan de zuidkant van circulair duurzame bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht zeven kavels speciaal bestemd zijn voor de combinatie wonen én werken?

Hier mogen alleen lichte/schone bedrijven komen, met één bedrijfswoning per kavel. Door het gebruik van traditionele bakstenen passen de woningen bij de bestaande tuinderswoningen aan De Baak. Bij de woningen hoort een groene tuin, om het erf komt een brede haagbeuk en per 400m2 minimaal één flinke boom.De oppervlaktes variëren van circa 1.000 tot 3.000 m2. 

Op Ambachtsezoom is veel aandacht voor duurzaamheid. Net als bij de andere kavels op het bedrijvenpark zijn deze ‘woon-werktuinen’ aardgasvrij. En er worden duurzame materialen gebruikt. Ook is aandacht voor de opvang van regenwater, bijvoorbeeld door de aanleg van groene daken. In een materialenpaspoort worden alle materialen en producten opgeslagen voor hergebruik in de toekomst. Zo wordt de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Deze kleinschalige ‘woon-werktuinen’ maken het mogelijk om in een lommerrijke, groene omgeving te wonen en te werken op één plek. Zo zijn zaken en privé makkelijker te combineren. En er is geen woon-werk reistijd. Een ideale locatie voor (kleine) ondernemers voor een goede balans tussen thuis en werk. 

Zie hier de video waarin de woonwerkkavels verder worden uitgelicht: https://vimeo.com/478540029

Meer weten? www.ambachtsezoom.nl/woon-werk-kavels

Ambachtse Zoom Regionale Gebiedsontwikkeling
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline