Industrie en Handel

Amega Groep behaalt hoogste certificering Erkend Duurzaam

23 oktober 2020

De Amega Groep, bestaande uit meerdere universele autobedrijven, schadeherstelbedrijven en dealers van diverse automerken, heeft met Erkend Duurzaam Premium de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de missie van de Amega Groep om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Maar u mag meer van ons verwachten, ook voor de eigen onderneming hebben wij duurzaam ondernemen hoog op de agenda staan.

Om tot deze hoogste Erkend Duurzaam Premium certificering te komen, heeft Amega Groep een aantoonbaar groei traject doorlopen en is in het bezit van een Erkend Duurzaam Basis MVO-certificering en een Erkend Duurzaam Plus Milieu-impact certificering. Daar bovenop is Amega Groep getoetst op duurzame innovatie en is gebleken dat de duurzame bedrijfsfilosofie geborgd is in de praktijk en de werkvloer. De verslaglegging daarvan is bovendien helder en transparant. Het certificaat Erkend Duurzaam Premium is twee jaar geldig en maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA en STIBA dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). De Amega Groep is na Stern Groep, Van Poelgeest en Harrie Arendsen Groep pas het vierde autobedrijf dat deze hoogste erkenning toebedeeld krijgt.
 
Klaar voor de toekomst
Algemeen voorzitter van BOVAG Han ten Broeke overhandigde het certificaat aan Amega-directeur Leen de Koning: “BOVAG is ontzettend trots op leden als Amega die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zo hoog in het vaandel hebben staan. MVO is in toenemende mate een criterium bij inkoop en aanbestedingen door grote partijen, maar ook voor de reguliere consument worden deze aspecten steeds belangrijker. Amega toont hiermee dus aan volledig klaar te zijn voor de toekomst.”
Smart Industry
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline