Scheepsbouw

Amerika schakelt IHC in om meest geavanceerde baggerschip van de VS te maken

02 februari 2021

Het Amerikaanse baggerbedrijf Cashman heeft Koninklijke IHC uit Kinderdijk ingeschakeld voor de bouw van een sleephopperzuiger. Het schip moet het meest geavanceerde baggerschip ooit in de Verenigde Staten worden.

Onder de rook van de miljoenenstad Boston in de staat Massachusetts wordt het schip gebouwd. Maar het denkwerk dat voorafgaat aan het snijden en lassen van de vele tonnen staal gebeurt in Nederland, zegt een woordvoerder van IHC. Het bedrijf uit Kinderdijk levert namelijk het technische ontwerp van het schip, dat de baggercapaciteit in de Verenigde Staten aanzienlijk moet vergroten.

Het schip wordt wendbaar en krijgt een ‘geringe diepgang’. Daardoor kan het door Cashman worden ingezet voor de meest uitdagende baggerprojecten in Amerika. Het is de bedoeling dat het nieuw te bouwen schip vooral wordt ingezet langs de Amerikaanse kust, omdat het vanwege zijn specifieke kwaliteiten het zand en de bagger dicht bij de wal kan afzetten.

Dat het schip in de Verenigde Staten zelf gebouwd wordt, en niet op een van de IHC-werven in Kinderdijk, Sliedrecht of Nieuwerkerk aan den IJssel, heeft te maken met de Amerikaanse regelgeving.

Auteur: Bas Boerma
Foto: Royal IHC
https://www.ad.nl/dordrecht/amerika-schakelt-ihc-in-om-meest-geavanceerde-baggerschip-van-de-vs-te-maken~a285d62c/

Ablasserdam Alblasserdam Regio nieuws Regionieuws Scheepsbouw
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline