Actueel

Bedrijvenpark Bakestein Zwijndrecht

27 februari 2017

Bedrijvenpark Bakestein in Zwijndrecht heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) behaald. Om dit te bekrachtigen is op donderdag 23 februari bij de firma VLS Schoonmaak, een convenant ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over een structurele samenwerking.

Wethouder Kreukniet van de gemeente Zwijndrecht en voorzitter van de Coöperatie Parkmanagement Bakestein Wim Stam tekenden onder toezichthoudend oog van de overige bestuursleden (Dennie van Leeuwen en Esther Kreukniet), Parkmanager Dick Groen en procesbegeleider Robert de Koning het convenant. Teamchef van de Politie dhr. Geers en Clustercommandant van de Brandweer dhr. Hoeksma tekenden een dag eerder en lieten zich tijdens de officiële uitreiking van het certificaat vertegenwoordigen door Jan van Vliet (politie), Hans Kuiper (politie) en Mari Spanjersbergh (brandweer).

Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en evt. andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiligere omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade.

Het initiatief is opgezet door de Coöperatie Parkmanagement Bakestein. Sinds 2013 zet zij zich in om de veiligheid op, en de algehele uitstraling van het bedrijventerrein te vergroten. Dit heeft geresulteerd in een professioneel en uitgebreid camerasysteem, collectief zakelijk glasvezel, een betere communicatie tussen bedrijfsleven en politie/gemeente, een vaste parkmanager en nu dus ook in het keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen.

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers en werknemers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

Bakestein Regionale Gebiedsontwikkeling Zwijndrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline