Ambachtse Zoom

Ambachtsezoom: werken én wonen

Wist u dat er aan de zuidkant van circulair duurzame bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht zeven kavels speciaal bestemd zijn voor de combinatie wonen én werken?

Hier mogen alleen lichte/schone bedrijven komen, met één bedrijfswoning per kavel. Door het gebruik van traditionele bakstenen passen de woningen bij de bestaande tuinderswoningen aan De Baak. Bij de woningen hoort een groene tuin, om het erf komt een brede haagbeuk en per 400m2 minimaal één flinke boom.De oppervlaktes variëren van circa 1.000 tot 3.000 m2. 

Op Ambachtsezoom is veel aandacht voor duurzaamheid. Net als bij de andere kavels op het bedrijvenpark zijn deze 'woon-werktuinen' aardgasvrij. En er worden duurzame materialen gebruikt. Ook is aandacht voor de opvang van regenwater, bijvoorbeeld door de aanleg van groene daken. In een materialenpaspoort worden alle materialen en producten opgeslagen voor hergebruik in de toekomst. Zo wordt de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Deze kleinschalige ‘woon-werktuinen’ maken het mogelijk om in een lommerrijke, groene omgeving te wonen en te werken op één plek. Zo zijn zaken en privé makkelijker te combineren. En er is geen woon-werk reistijd. Een ideale locatie voor (kleine) ondernemers voor een goede balans tussen thuis en werk. 

Zie hier de video waarin de woonwerkkavels verder worden uitgelicht: https://vimeo.com/478540029

Meer weten? www.ambachtsezoom.nl/woon-werk-kavels

Regionale Gebiedsontwikkeling Ambachtse Zoom

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Ambachtse Zoom

Boer & Van Wijk gaat verhuizen naar de Ambachtsezoom

Boer & Van Wijk bouwt een nieuw bedrijfspand op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het vooruitstrevende bedrijf op het gebied van grootformaat printen wil haar 'footprint verkleinen. Door milieuvriendelijk en met recyclebare materialen te werken is het bedrijf klaar voor de toekomst. In maart 2021 wordt gestart met de bouw.

Lees meer
Ambachtse Zoom

Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Berkman tekende op 3 september 2020 de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 5000m2 op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op de kavel komt een 'MobilityHUB', een gloednieuw concept voor duurzame mobiliteit. Pieter Berkman: "We realiseren hier één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto's en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, denk aan  ruimtes voor flexwerk, deelauto's, -scooters en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten".

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline