Smart Industry

Amega Groep behaalt hoogste certificering Erkend Duurzaam

De Amega Groep, bestaande uit meerdere universele autobedrijven, schadeherstelbedrijven en dealers van diverse automerken, heeft met Erkend Duurzaam Premium de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de missie van de Amega Groep om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Maar u mag meer van ons verwachten, ook voor de eigen onderneming hebben wij duurzaam ondernemen hoog op de agenda staan.

Om tot deze hoogste Erkend Duurzaam Premium certificering te komen, heeft Amega Groep een aantoonbaar groei traject doorlopen en is in het bezit van een Erkend Duurzaam Basis MVO-certificering en een Erkend Duurzaam Plus Milieu-impact certificering. Daar bovenop is Amega Groep getoetst op duurzame innovatie en is gebleken dat de duurzame bedrijfsfilosofie geborgd is in de praktijk en de werkvloer. De verslaglegging daarvan is bovendien helder en transparant. Het certificaat Erkend Duurzaam Premium is twee jaar geldig en maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA en STIBA dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). De Amega Groep is na Stern Groep, Van Poelgeest en Harrie Arendsen Groep pas het vierde autobedrijf dat deze hoogste erkenning toebedeeld krijgt.
 
Klaar voor de toekomst
Algemeen voorzitter van BOVAG Han ten Broeke overhandigde het certificaat aan Amega-directeur Leen de Koning: “BOVAG is ontzettend trots op leden als Amega die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zo hoog in het vaandel hebben staan. MVO is in toenemende mate een criterium bij inkoop en aanbestedingen door grote partijen, maar ook voor de reguliere consument worden deze aspecten steeds belangrijker. Amega toont hiermee dus aan volledig klaar te zijn voor de toekomst.”
Smart Industry

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Smart Industry

Drecht Cities Smart Industry - Smart Engineering

Iv-Groep laat u kennismaken met Smart Engineering in de Drechtsteden. De Drechtsteden zijn koploper in next level engineering solutions. Zie hoe in opdracht van Hillebrand, Dura Vermeer en Gemeente Dordrecht de iconische Prins Clausbrug in Dordrecht wordt ontworpen. 

Zie: Smart Industry Region - Smart Engineering

Lees meer
Smart Industry

Drecht Cities Smart Industry - Smart Manufacturing

Drecht Cities Smart Industry - Smart Manufacturing 

Valk Welding en De Waal Machinefabriek laten u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Bekijk hier de video

Lees meer
Smart Industry

ICT-sector groeit harder dan de economie

De bruto toegevoegde waarde van ICT-bedrijven groeide in 2018 vergeleken met een jaar eerder sterker dan van de Nederlandse economie als geheel. In de ICT-sector groeide de bruto toegevoegde waarde met 5,2 procent terwijl die in de totale economie met 2,3 procent steeg. Het aantal ICT-bedrijven nam verder toe, net als het aantal werkzame ICT’ers. Dit meldt het CBS in de publicatie ICT, kennis en economie 2020.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline