Maritime Industry

Bedrijf uit Hardinxveld levert roeren en onderdelen voor vier Franse marineschepen

Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam gaat roeren en onderdelen voor het besturingssysteem leveren voor vier nieuwe Franse marineschepen. Deze worden ingezet om troepen en voorraden te leveren aan gevechtsschepen op zee.

DMC, onderdeel van de Damen Shipyards Group, heeft een contract getekend met Chantiers de l’Atlantique, een Franse scheepswerf. Deze is eigendom van de Franse staat en de Naval Group. Daar worden op dit moment vier schepen gebouwd, waarvan de eerste volgend jaar van de helling moet rollen.

Damen Marine Components levert per schip twee roeren en de bijbehorende stuurinrichting. De werf in Hardinxveld-Giessendam liet de roeren ontwerpen door medewerkers van zijn serviceteam in Hamburg. Op de Duitse werf zitten specialisten op het gebied van zeegaande schepen. Het besturingssysteem werd ontwikkeld in Nederland. De bouw vindt eveneens hier plaats.

Prestigieuze order
Wim Knoester, directeur sales en marketing bij DMC: ,,We zijn erg blij dat we deze prestigieuze order hebben binnengehaald voor schepen die van strategisch belang zijn. Ze zullen de Franse marine jarenlang ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze roeren en besturingssystemen de prestaties zullen leveren die de Franse marine eist.’’

Auteur: Anja Broeken
Foto: Chantiers de l'Atlantique
https://www.ad.nl/rivierenland/bedrijf-uit-hardinxveld-levert-roeren-en-onderdelen-voor-vier-franse-marineschepen~a8a3c3ab/

Maakindustrie Maritime Industry Scheepsbouw Regionieuws Damen Regio nieuws Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Scheepsbouw

Holland Shipyards bouwt eerste elektrische veerboot

Holland Shipyards Group heeft de primeur voor Nederland: de eerste volledig elektrische veerboot. De veer is gebouwd voor Brevik Fergeselskap uit Noorwegen. Op 10 maart werd de Sandøy voor het eerst te water gelaten en binnenkort verlaat het schip de werf in Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Regio nieuws

10XL ontwikkelt unieke 3D printkop

10XL ontwikkelt met een subsidie van het MKB-Katalysatorfonds een prototype voor een nieuwe, unieke printkop voor op een bestaande 3D-printerrobotarm. De printkop, genaamd Platform 360, wordt draaibaar en krijgt geïntegreerde koeling, verwarming en aandrukmechanisme, waarmee met een verbeterde kwaliteit en verhoging van de snelheid geprint kan worden.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Holland Shipyards bouwt survey vessel Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen heeft Holland Shipyards Group de opdracht gegeven om een nieuw hydrografisch onderzoeksschip bouwen. Het nieuwe schip, een vervanging van het huidige survey vessel, moet volgens planning eind 2021 in de vaart komen.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline