Maritime Industry

Bedrijf uit Hardinxveld levert roeren en onderdelen voor vier Franse marineschepen

Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam gaat roeren en onderdelen voor het besturingssysteem leveren voor vier nieuwe Franse marineschepen. Deze worden ingezet om troepen en voorraden te leveren aan gevechtsschepen op zee.

DMC, onderdeel van de Damen Shipyards Group, heeft een contract getekend met Chantiers de l’Atlantique, een Franse scheepswerf. Deze is eigendom van de Franse staat en de Naval Group. Daar worden op dit moment vier schepen gebouwd, waarvan de eerste volgend jaar van de helling moet rollen.

Damen Marine Components levert per schip twee roeren en de bijbehorende stuurinrichting. De werf in Hardinxveld-Giessendam liet de roeren ontwerpen door medewerkers van zijn serviceteam in Hamburg. Op de Duitse werf zitten specialisten op het gebied van zeegaande schepen. Het besturingssysteem werd ontwikkeld in Nederland. De bouw vindt eveneens hier plaats.

Prestigieuze order
Wim Knoester, directeur sales en marketing bij DMC: ,,We zijn erg blij dat we deze prestigieuze order hebben binnengehaald voor schepen die van strategisch belang zijn. Ze zullen de Franse marine jarenlang ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze roeren en besturingssystemen de prestaties zullen leveren die de Franse marine eist.’’

Auteur: Anja Broeken
Foto: Chantiers de l'Atlantique
https://www.ad.nl/rivierenland/bedrijf-uit-hardinxveld-levert-roeren-en-onderdelen-voor-vier-franse-marineschepen~a8a3c3ab/

Maakindustrie Regionieuws Scheepsbouw Maritime Industry Damen Regio nieuws Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam wijst op mogelijkheden ondernemen aan huis

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wijst ondernemers en inwoners op de mogelijkheden van een bedrijf vanuit huis. 

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Klimaatverandering en de gevolgen voor Hardinxveld-Giessendam

De gevolgen van klimaatverandering waren afgelopen zomer goed te merken. Niet alleen binnen de gemeente- en landsgrenzen van Hardinxveld-Giessendam, maar ook wereldwijd. Overstromingen, droogte, bosbranden, etc.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline