Innovatie

Borghese Logistics brengt duurzaamheid een stap verder met Lighthouse in Dordrecht

Borghese Logistics ontwikkelt distributiecentrum Lighthouse op Businesspark Krabbegors in Dordrecht. 

Het businesspark is ideaal gelegen in Dordrecht, met perfecte verbinding naar het achterland en de haven van Rotterdam. Op deze locatie wordt een state-of-the-art distributiecentrum gerealiseerd naar ontwerp van Mies Architectuur.

De high end logistieke ontwikkeling bestaat uit circa 27.000 m2 in totaal, waarvan 24.500 m2 warehouse, 1.500 m² kantoorruimte, 1.300 m² mezzanine en 169 parkeerplaatsen. Ook wordt het warehouse gerealiseerd volgens de BREEAM Very Good certificering.

 

Lighthouse is gelegen nabij het kruispunt van de rivieren de Dordtsche Kil en de Oude Maas. In de directe omgeving bevinden zich bovendien Dordrecht Distripark en Business Park Groote Lindt. Kortom, Lighthouse bevindt zich in het episch centrum van de zakelijke activiteit. Met een directe verbinding naar de zeehaven en nabijheid van de A15 en A16, voorziet de locatie in ideale verbindingen richting Duitsland en België.

De bouw van Lighthouse start Q2 2022, Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Het gehele distributiecentrum is nóg beschikbaar, de verhuur ligt in handen van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Logistiek.

Over Borghese Logistics:
Borghese Logistics is ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en legt de focus altijd op de specifieke wensen van de eindgebruiker, met oog voor de omgeving. Met een pipeline van meer dan 200.000 m2 nieuwbouw verdeeld over Nederland worden uiteenlopende opdrachtgevers bijgestaan met hun plannen. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar faciliteiten met geconditioneerde opslag (Food, GDP) of extra beveiliging (TAPA). Bezoek voor meer informatie: www.borgheselogistics.nl

Dordrecht Innovatie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Innovatie

MKB-Katalysatorfonds al vijf jaar op de markt

Verbinding is het sleutelwoord. Er lopen in de Drechtsteden talloze ondernemers met creatieve, innovatieve ideeën rond. Hoe zonde zou het zijn als we deze ideeën nooit zouden kennen en gebruiken?

Lees meer
Innovatie

Zero Emission Dredger in de startblokken

Van Oord, Boskalis, IHC, Damen hebben een gezamenlijke ambitie: ‘Zero Emission Dredging as soon as possible.’ Deze ambitie vraagt om een gestructureerde innovatie roodmap met projecten waarin bedrijven, onderwijs en overheid samenwerken. De bedrijven onderzoeken momenteel of dit kan in de vorm van een structurele strategische samenwerking.

Lees meer
Innovatie

FME: Drechtsteden best bewaarde geheim van Nederland

De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk van voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries op donderdag 1 november.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline