Maritime Industry

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC samen in One Maritime Data Standard

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC hebben de krachten gebundeld om te komen tot een uniforme maritieme database. Deze One Maritime Data Standaard (OMDS) zorgt ervoor dat gegevensuitwisseling in de maritieme sector makkelijker wordt. 

OMDS is de standaard voor uniforme vastlegging en elektronische uitwisseling van product -en handelsgegevens voor de Nederlandse maritieme sector.OMDS One Maritime Data Standard

Technische informatie, import -en exportdocumenten en overige gegevens van onderdelen en artikelen vormen de basis voor calculaties, transactie en logistiek binnen de keten.

OMDS maakt gebruik van het 2BA-platform. Dat is een centraal artikelbestand dat ook bijvoorbeeld in de installatiebranche bestaat.

Maritime Industry

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Maritime Industry

Holland Shipyards Group maakt transportschepen geschikt voor windturbines

Door de toenemende hoogte van windturbines moeten transportschepen geschikt worden gemaakt voor het transport van deze volgende generatie windturbines. In opdracht van Amasus Shipping werkt Holland Shipyards Group momenteel in samenwerking met Niestern Sander aan de ombouw van ms Rotra Mare.

Lees meer
Maritime Industry

Innovatief idee? Vraag vandaag nog subsidie aan bij het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden!

De Drechtsteden-gemeenten stellen geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heeft u, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? 

Lees meer
Maritime Industry

MKB-Katalysatorfonds al vijf jaar op de markt

Verbinding is het sleutelwoord. Er lopen in de Drechtsteden talloze ondernemers met creatieve, innovatieve ideeën rond. Hoe zonde zou het zijn als we deze ideeën nooit zouden kennen en gebruiken?

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline