Boskalis

Boskalis bergt brandende autocarrier Felicity Ace

Boskalis is ingeschakeld voor het bergen van de brandende car carrier Felicity Ace. Een team van zestien experts van dochteronderneming Smit Salvage is gisteren gemobiliseerd en afgereisd naar de Azoren. Dat heeft Boskalis zojuist bekend gemaakt. Boskalis gaat ook assisteren bij de Euroferry Olympia die in Griekenland in brand staat.

 

De Felicity Ace was op dat moment onderweg van Duitsland naar de Verenigde Staten. De voltallige bemanning is veilig van boord gehaald en groot materieel is onderweg vanuit Spanje en Nederland om te kunnen bijstaan bij de bluswerkzaamheden.

Ter assistentie van de Euroferry Olympia veerboot, die in Griekse wateren nabij Corfu in brand is geraakt, wordt op dit moment een team van twaalf experts gemobiliseerd die zo spoedig mogelijk af zullen reizen.

Portugese media melden dat het 200 meter lange schip met bijna 4000 auto’s aan boord nog steeds brandt. De brand brak woensdag 16 februari uit. Er is geen gevaar dat het vuur de verzegelde brandstoftanks bereikt, en er is ook nog geen vervuiling van de zee te bespeuren. De 22-koppige bemanning is door de Portugese marine en luchtmacht in veiligheid gebracht en is naar het 170 kilometer verderop gelegen eiland Faial vervoerd.

Het onder Panamese vlag varende schip was onderweg van het Duitse Emden naar de Amerikaanse haven Davisville met auto’s van Volkswagen. Er zijn veel luxe-auto’s aan boord, inclusief meer dan duizend Porsches.

Bron: de Schuttevaer

Boskalis

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Boskalis

​​Boskalis publiceert boek over de berging van de Ever Given

In maart 2021 stond Boskalis in het middelpunt van de belangstelling rond de berging van het gestrande megacontainerschip Ever Given in het Suezkanaal. Een grote groep experts van Boskalis en dochter SMIT Salvage slaagden erin om in samenwerking met de Suez Canal Authority het schip bij springtij vlot te trekken. Hierdoor konden de honderden wachtende schepen hun weg vervolgen en werd een potentieel drama voor de wereldhandel afgewend. 

Lees meer
Boskalis

Regio trots op succes Boskalis

De regio is trots op de prestaties van Boskalis in het Suezkanaal en aan de Noorse kunst. ‘De klussen vinden ver van huis plaats. Heel de wereld kijkt mee, maar de maritieme kennis komt van de mensen hier. Daar mogen we best trots op zijn. Felicitaties aan Boskalis en Smit Salvage voor een geslaagde operaties’, aldus een woordvoerder van Deal Drecht Cities.

Lees meer
Boskalis

Boskalis verkrijgt eur 1,5 miljard landontwikkelingsproject voor de internationale luchthaven van Manilla in de Filipijnen

Boskalis heeft de opdracht verkregen (Letter of Confirmation of Acceptance of Bid) om het land voor de internationale luchthaven van Manilla (MIA) in de Filipijnen te realiseren. Het project heeft een geschatte waarde van EUR 1,5 miljard en is daarmee het grootste project dat Boskalis ooit heeft verkregen.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline