Waterstof

Eigen waterstoftankstation voor DistriPark Dordrecht

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 komt een waterstoftankstation. Rik van der Linden, wethouder duurzaamheid: ‘Dit is weer een mooie stap op weg naar schoon vervoer en een energieneutraal Dordrecht in 2050.' 

Het tankstation is voor auto's en vrachtwagens en heeft een compleet aanbod om te laden of te tanken. Naast waterstof kun je er ook andere duurzame brandstoffen krijgen zoals bijvoorbeeld LNG. DCB ENERGY gaat samen met ontwikkelaar Prohuis het tankstation en de naastgelegen horeca ontwikkelen.

Het waterstoftankstation komt op een strategische plek direct aan de A16, bij de ingang van het nieuwe logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht. De plek waar straks elke dag vele vrachtwagens zullen passeren. Het tankstation maakt het ook makkelijker voor de ondernemers op het DistriPark om hun wagenpark te verduurzamen. Schone brandstof tanken kan namelijk straks gewoon om de hoek. 

Wethouder economie Maarten Burggraaf is enthousiast: ‘We doen er alles aan om Dordrecht voor bedrijven aantrekkelijk te maken om zich te vestigen. Een waterstoftankstation bij DistriPark Dordrecht was een grote wens. Daarmee faciliteren we de duurzame en innovatieve logistieke bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever.’

De gemeente Dordrecht zet breed in op verschillende alternatieve energiebronnen en duurzame brandstoffen. Om zo Dordrecht in 2050 te energieneutraal te maken. Rik van der Linden, wethouder duurzaamheid: ‘Dit is weer een mooie stap op weg naar schoon vervoer. Onze stad heeft al veel elektrische oplaadpunten, daar komt nu ook een tankstation voor waterstof bij. En daar ben ik blij mee.’

Werkgevers Drechtsteden, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, gemeenten in de Drechtsteden en enkele grote bedrijven in de regio hebben de handen ineengeslagen om uiteindelijk zes waterstoftankstations in de regio Drechtsteden te realiseren.

www.distriparkdordrecht.nl 

DistriPark Waterstof Dordrecht Logistiek Energietransitie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Waterstof

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Lees meer
Energietransitie

Lancering zakelijk Regionaal Energieloket

Voor alle informatie over verduurzamen kunnen ondernemers binnenkort terecht bij het zakelijk Regionaal Energieloket. Het loket wordt gelanceerd op 11 februari van 16 tot 17 uur tijdens het Werkgevers Drechtsteden webinar: Het verdienmodel van zonnepanelen.

Lees meer
Energietransitie

Sigrid Kaag spreekt met regio over plannen Zuid-Holland

Volgende maand wordt de Groeiagenda Zuid-Holland gelanceerd. D66-lijsttrekker Sigrid Kaag sprak met Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam en Rinke Zonneveld, directeur Innovation Quarter, over de uitdagingen en groeiplannen van de provincie.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline