DistriPark

Helft van kavels op logistiek bedrijventerrein DistriPark Dordrecht uitgegeven

Van de ruim 67 hectare op DistriPark Dordrecht is op dit moment 50% uitgegeven. De bouw van het eerste pand startte afgelopen zomer en nog eens twee bedrijven beginnen de aankomende maanden met de bouwwerkzaamheden.

Voor de resterende kavels in fase 1 is nog niet alles uitgegeven maar er lopen gesprekken met een aantal partijen. De verwachting is wel dat iedereen medio volgend jaar gestart is met de bouw.

Maarten Burggraaf, wethouder economie gemeente Dordrecht: “De interesse is groot, en dat komt mede door de goede ligging en bereikbaarheid van het park maar ook door het duurzame karakter en het goede vestigingsklimaat hier in de regio.
Doordat fase 1 al zover is, kunnen de voorbereidende gesprekken voor fase twee en drie ook op korte termijn plaatsvinden.”

Alle nieuwe bedrijven voldoen aan het criterium dat ze minimaal 30 arbeidsplaatsen per hectare bieden. In totaal levert het terrein minimaal 1400 arbeidsplaatsen op. Burggraaf: ”De coronacrisis is voor veel mensen een zware tijd, juist daarom ben ik blij dat we hier door kunnen bouwen aan een bedrijventerrein dat veel nieuwe banen oplevert.”

https://distriparkdordrecht.nl/

 

DistriPark Dordrecht Regionale Gebiedsontwikkeling

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Regionale Gebiedsontwikkeling

Het Loveld terrein definitief verkocht

Het voormalig Schokbeton Loveld-terrein in Zwijndrecht is definitief verkocht. Wethouder Tycho Jansen en Nautisch Maritiem Zwijndrecht Beheer BV ondertekenden op donderdag 26 november 2020 het koopcontract. Samen gaan de partijen er alles aan doen om het gebied te ontwikkelen voor maritieme bedrijvigheid. De herontwikkeling kan nu echt van start gaan en zal recht doen aan het maritieme karakter van de regio en Zwijndrecht.

Lees meer
Regionale Gebiedsontwikkeling

Ambachtsezoom: werken én wonen

Wist u dat er aan de zuidkant van circulair duurzame bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht zeven kavels speciaal bestemd zijn voor de combinatie wonen én werken?

Lees meer
Dordrecht

Het jaarlijkse rapport Regio in beeld van UWV Drechtsteden

Hoe gaat het met de arbeidsmarkt in regio Drechtsteden? Naar deze vraag kijkt UWV Drechtsteden voor ons en verwerkt de conclusies in het jaarlijks rapport: Regio in beeld. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline