DistriPark

Helft van kavels op logistiek bedrijventerrein DistriPark Dordrecht uitgegeven

Van de ruim 67 hectare op DistriPark Dordrecht is op dit moment 50% uitgegeven. De bouw van het eerste pand startte afgelopen zomer en nog eens twee bedrijven beginnen de aankomende maanden met de bouwwerkzaamheden.

Voor de resterende kavels in fase 1 is nog niet alles uitgegeven maar er lopen gesprekken met een aantal partijen. De verwachting is wel dat iedereen medio volgend jaar gestart is met de bouw.

Maarten Burggraaf, wethouder economie gemeente Dordrecht: “De interesse is groot, en dat komt mede door de goede ligging en bereikbaarheid van het park maar ook door het duurzame karakter en het goede vestigingsklimaat hier in de regio.
Doordat fase 1 al zover is, kunnen de voorbereidende gesprekken voor fase twee en drie ook op korte termijn plaatsvinden.”

Alle nieuwe bedrijven voldoen aan het criterium dat ze minimaal 30 arbeidsplaatsen per hectare bieden. In totaal levert het terrein minimaal 1400 arbeidsplaatsen op. Burggraaf: ”De coronacrisis is voor veel mensen een zware tijd, juist daarom ben ik blij dat we hier door kunnen bouwen aan een bedrijventerrein dat veel nieuwe banen oplevert.”

https://distriparkdordrecht.nl/

 

DistriPark Dordrecht Regionale Gebiedsontwikkeling

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Regionale Gebiedsontwikkeling

Loveld-terrein transformeert naar nautisch-maritiem centrum

Het braakliggende schokbetonterrein in Zwijndrecht wordt omgebouwd tot een state-of-the-art cluster van bedrijven in de scheepvaart. Dat is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeente en projectontwikkelaars. Wethouder Tycho Jansen: 'Het wordt een plek waar bedrijven samenwerken, diensten delen en elkaar versterken.'

Lees meer
Regionale Gebiedsontwikkeling

Provincie laat teugels vieren rond bedrijventerreinen aan het water

Bedrijven verplaatsen en in een uiterst geval samenvoegen om zo op bedrijventerreinen langs het water meer plaats te creëren. De gemeenten in de Drechtsteden hebben daarvoor meer ruimte gekregen van de provincie. ,,Liquidatie van bedrijven is zeker niet het doel.’’

Lees meer
Regionale Gebiedsontwikkeling

Winkelplein Kort Ambacht krijgt een flinke upgrade

Projectontwikkelaar NEOO heeft in opdracht van de vastgoedeigenaren van het noordelijk deel van winkelplein Kort Ambacht een plan gemaakt voor uitbreiding en renovatie van dit winkelgebied. Gemeente Zwijndrecht juicht dit initiatief toe en onderzoekt nu de haalbaarheid van het plan.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline