Smart Industry

Holland Marine Parts ontvangt bijdrage MKB-katalysatorfonds

Holland Marine Parts BV uit Dordrecht heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een micro manoeuvreersysteem voor kleine pleziervaartuigen.

Holland Marine Parts BV uit Dordrecht heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een micro manoeuvreersysteem voor kleine pleziervaartuigen.
Voor het manoeuvreren van schepen en boten wordt traditioneel gebruik gemaakt van boegschroeven. Als alternatief voor de boeg- of hekschroef ontwikkelde Holland Marine Parts de Jet Thruster die op waterdruk en stuwkracht werkt. Door water aan te zuigen en te verplaatsen via een krachtige centrifugaalpomp kan de boot gemakkelijk worden bestuurd bij het aanmeren en afmeren. Met het ontwikkelen van een compacter formaat Jet Thruster kan deze ook gebruikt worden op kleine plezierboten, zoals speedboten en boten met zeer weinig diepgang.

Voordeel Jet Thruster
Groot voordeel ten opzichte van de traditionele schroef is dat de Jet Thruster stil is, brandstof bespaart en gemakkelijk is in te bouwen. "Met de introductie van de Micro Jet Thruster willen we een nieuw, goedkoper product ontwikkelen dat nog meer toepassingsmogelijkheden biedt. Hiermee kunnen we als bedrijf verder groeien en een nieuwe, grote (wereld)markt gaan bedienen, wat ook weer mogelijkheden biedt voor andere bedrijven in de Drechtsteden", zegt Henry Kroeze, CEO Holland Marine Parts.

Kansen regionale maritieme maakindustrie
"Nieuwe producten en procesinnovaties zijn de drijvende kracht achter de maakindustrie in de regio", zegt wethouder Economische zaken en Ondernemen Maarten Burggraaf. De doorontwikkeling van de duurzame Jet Thruster naar een micro versie biedt kansen voor het bedrijf én de regionale maritieme maakindustrie. Het MKB katalysatorfonds helpt ondernemers op weg om tot nieuwe vermarktbare producten te komen en past in de brede aanpak van de Drechtsteden om bedrijven hier te laten groeien. Om uiteindelijk daarmee te zorgen voor behoud en groei van werkgelegenheid in onze regio."

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden
Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds.

Innovatie Smart Industry Maritiem

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Maritiem

Lancering campagne - The maritime future is now

Binnen de Maritieme sector is er, op initiatief van RVO als invulling van de nationale nieuwe Netherlands campagne, een nieuwe campagne ontwikkeld om de Nederlandse maritieme sector onder één inhoudelijke en visuele identiteit naar buiten te brengen. Op vrijdag 13 november van 09:00 tot 10:00 uur vindt de online lancering plaats.

Lees meer
Maritiem

Europort lanceert nieuwe campagne voor de 40e editie in 2021

Exact één jaar voor de start van Europort 2021, lanceert de maritieme beurs haar nieuwe campagne. Voor de 40e editie die van 2 tot 5 november 2021 in Rotterdam Ahoy gehouden zal worden. Europort stuurt een open uitnodiging naar de maritieme wereld om deel uit te maken van deze maritieme transitie.

 

 

Lees meer
Maritiem

Aksa Power Generation Europe B.V. vestigt in Dordrecht

Aksa Power Generation Europe B.V. heeft met DHG een 5 jarige huurovereenkomst gesloten voor haar nieuwbouwontwikkeling aan de Merwedestraat 48 in Dordrecht voor de huur van ca. 1.994 m2 bedrijfsruimte, ca. 193 m2 kantoorruimte en ca. 2.213 m2 buitenterrein.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline