Rotterdam Maritime Capital

Holland Yachting Group en Rotterdam Maritime Capital of Europe gaan partnerschap aan

Holland Yachting Group (HYG) vertegenwoordigt de Nederlandse superjachtsector. Exportpromotie is hierin een heel belangrijk onderdeel en is een van de thema’s waarop Rotterdam Maritime Capital of Europe (RMCOE) zal aanhaken.

Deze superjachtsector is enorm belangrijk in de groot-Rotterdam regio, door middel van deze samenwerking verstevigt Rotterdam Maritime Capital of Europe de plannen om hier samen met Holland Yachting Group een boost aan te geven.

Eddie Kloosterman (HYG): ‘Als partner zal RMCOE samen met HYG de Nederlandse superjachtbouw in Europa promoten. De 32 leden (toeleveranciers en werven) van de Holland Yachting Group kunnen rekenen op Rotterdam Maritime Capital of Europe. Vooral voor ondersteuning en om te focussen op hun behoeften en wensen in het buitenland’.

De superjachtsector is belangrijk voor de maritieme sector als het gaat om duurzaamheid en innovatie. René Beute (Deal Drecht Cities): ‘Het is een enorm interessante sector die veel te bieden heeft als het gaat om innovatie. In onze regio zit een sterk cluster, dat we graag willen uitbreiden. We hebben de ambitie om het aanwezige ecosysteem te versterken. Komende jaren gaan we hier dan ook stevig op inzetten’.

De internationale activiteiten van Rotterdam Maritime Capital of Europe worden uitgevoerd door Rotterdam Partners, Deal Drecht Cities en Rotterdam Port Promotion Council, in samenwerking met InnovationQuarter. Aangesloten zijn Rotterdam, de Drechtsteden gemeenten, Schiedam en Gorinchem.

Meer informatie: https://www.rotterdammaritimecapital.com/discover/superyacht-hub

 

Rotterdam Maritime Capital Rotterdam Partners

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Rotterdam Maritime Capital

Samenwerking Fieldlab Industrial Electrification van start

Port of Rotterdam, InnovationQuarter, TNO, Deltalinqs en FME hebben de krachten gebundeld binnen het Fieldlab Industrial Electrification. Het fieldlab is de eerste plek in Nederland waar in een open innovatielocatie elektrificatietechnologieën op grote schaal kunnen worden doorontwikkeld en getest met regionale industriepartners.

Lees meer
Rotterdam Maritime Capital

Samen de kansen voor de technologische maakindustrie in Zuid-Holland verzilveren

Praat mee over de toekomst van de Zuid-Hollandse maakindustrie tijdens ROEM-II, maandag 1 februari 15-18 uur, on-line en interactief. We dagen u als ondernemers, onderzoeker, onderwijs- en overheidsvertegenwoordigers om onze plannen voor de technologische industrie (maakindustrie en haar toeleveranciers) kritisch te bekijken. En om aan te sluiten bij plannen en ontwikkelingen die u passen.

Lees meer
Rotterdam Maritime Capital

Rotterdam en Houston verstevigen economische relatie tijdens digitale handelsmissie

Rotterdam en Houston willen de economische samenwerking tussen de verschillende energiehubs en havens versterken. Daarom organiseren de twee steden deze week een digitale handelsmissie waarbij er met het thema ‘Energy 2.0’ ingezoomd wordt op de energietransitie. Met name de ontwikkelingen rondom waterstof, CO2-afvang en digitale technologieën en toepassingen in de energiesector staan hierbij centraal.Afgelopen maandag ondertekenden Rotterdam Partners en Greater Houston Partnership op de eerste dag van de digitale missie een Memorandum of Understanding (MoU) ter versterking van de economische relatie tussen de twee steden. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline