Event

Ideecafé Nederlandse Superjachtbouw

Op 21 januari organiseren Maritime Delta, Netherlands Maritime Technology en de Rotterdam Maritime Services community een ideecafé over de Nederlandse Superjachtbouw. Er is in het bijzonder aandacht voor het maritieme cluster in Zuid-Holland.

Netherlands Maritime Technology, Rotterdam Maritime Services Community en Maritime Delta werken samen om inzicht te geven in de Nederlandse superjachtindustrie, een relatief onbekende industrie met meerdere mogelijkheden – zeker in deze onzekere tijden. Superjachten blijken minder kwetsbaar voor economische neergang.
Hein Velema van Marstrat heeft 30 jaar ervaring in de branche en zal zijn licht laten schijnen op de branche en de uitdagingen en kansen.
Daarna zullen we ons meer richten op de duurzaamheidsonderwerpen die nu naar boven komen voor superjachten. Eddie Kloosterman, divisiedirecteur NMT zal de huidige ontwikkelingen presenteren. Reders zijn op de hoogte van de mogelijkheden en hoe kan het Nederlandse cluster hiervan profiteren?
Tijdens een paneldiscussie (of presentatie) gaan we dieper in op één van deze elementen, refits. Refits zijn wellicht een slimme en snelle manier om de duurzaamheid van een schip te verbeteren en daarnaast zijn de Nederlandse scheepswerven daar op ingericht.

Uiteraard is er de mogelijkheid voor vragen en discussie.

Programma donderdag 21 januari 2021
16:00 – 16:05 uur Welkom
16:05 – 16:25 uur Laatste ontwikkelingen marktjachtbouw Nederland met in het bijzonder Zuid-Holland
16:25 – 16:45 uur Refitting in de Nederlandse Jachtbouw
16:45 – 16:55 uur Vragenronde
16:55 – 17:00 uur Afsluiting

Meld u hier aan: https://www.maritimedelta.nl/ideecafe-jachtbouw/

Superyachts Maritime Industry Scheepsbouw Event Regio nieuws

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Event

Internationaal netwerken tijdens SMM 2021

Het online matchmakingprogramma van SMM 2021 was een succes. Acquisitie Manager René Beute: 'Ondanks dat de fysieke beurs werd afgelast, konden we zo toch ons internationale maritieme netwerk uitbreiden.'

Lees meer
Event

Denk mee over de toekomst van Hendrik-Ido-Ambacht

De Week van de Omgevingsvisie gaat van start. Inwoners, maatschappelijke organisaties en partners zijn uitgenodigd om van 5 tot 13 februari mee te denken over de ruimtelijke ontwikkeling van Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer
Event

Lancering zakelijk Regionaal Energieloket

Voor alle informatie over verduurzamen kunnen ondernemers binnenkort terecht bij het zakelijk Regionaal Energieloket. Het loket wordt gelanceerd op 11 februari van 16 tot 17 uur tijdens het Werkgevers Drechtsteden webinar: Het verdienmodel van zonnepanelen.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline