MKB

Kick-off virtueel Navingo Career-event 2020 succesvol

Twee dagen gevuld met talkshows, skill-sessies en presentaties van bedrijven en kennisinstellingen gaven vorm aan de digitale editie van het Navingo Career Event. Deelnemers kijken terug op een geslaagde 14e editie, waarbij via het Virtuele Event Platform van Offshore Energy kennis en informatie over de maritieme, offshore en energiesector gedeeld werd.

 
 

Voor Navingo Career is dit nog maar het begin: in december staat het volgend online career event gepland via het Virtuele Event Platform dat dan volledig gericht zal zijn op carrière in de sector. Bezoekers van het Navingo Career Event hadden op 27 en 28 oktober ook toegang tot het programma van Offshore Energy en konden zo een goede indruk krijgen van de gehele offshore energie sector. De virtuele opzet - een combinatie van digitale interactie en activiteiten op locatie – blijft bestaan: Navingo gaat door met het organiseren van een reeks online events waarbij werkzoekenden, stagiairs, recruiters en bedrijven elkaar virtueel ontmoeten aan de hand van specifieke thema’s en persoonlijke profielen. Zo is het Navingo Career Event een doorlopend event voor het delen van kennis, vacatures, zichtbaarheid van werkgevers en netwerkmogelijkheden.

 

Online terugkijken

Alle talkshows, presentaties en interviews die online plaatsvonden op 27 en 28 oktober kunnen hier worden teruggekeken. Onder leiding van deskundigen vonden talkshows plaats over onderwerpen variërend van offshore wind tot start-ups en van heavy lift tot de energietransitie. Tientallen bedrijven als Damen Shipyards, TOS, TenneT, Boskalis, Feadship en TWD deelden hun kennis en presentaties. Bovendien vonden interviews plaats met initiatieven uit de sector van onder andere Young Energy Officers, Delft Solar Boat Team en Jong Havenvereniging.

 

Interactieve skill-sessies

Bezoekers konden op 27 en 28 oktober ook deelnemen aan skill-sessies van bijvoorbeeld de DOB Academy ‘Installing a Miniature Offshore Wind Farm’ en Innovation Quarter, dat samen met Maritime Delta, RDM Next en branchevereniging NMT een sessie gaf over de vraag: ‘Hoe komt innovatie tot stand, waar begin je en welke vaardigheden heb je daarbij nodig?’ Op NavingoCareer.com kunnen alle interviews en sessies nog worden teruggekeken. Werkzoekenden kunnen hier ook de laatste vacatures uit de sector vinden, en worden op de hoogte gehouden van de komende online career events.

 

Algemeen directeur Coert van Zijll Langhout vertelt: “Na 13 ‘face-to-face’ edities in grote hallen, was het een uitdaging om virtueel te gaan, zowel door de tijdsdruk als vanwege de inspanningen die nodig waren om voor zoveel mensen en bedrijven een waardevol format te realiseren. Ik ben erg trots op ons team dat dit op zo'n professionele wijze is gelukt. In de loop van deze twee dagen hebben we veel positieve feedback op de kick-off gehad. We blijven ons inzetten om ook de komende online career events een succes te maken.De sessies van de afgelopen dagen zijn nu ook door een breder publik te zien via de on-demand pagina op 

https://www.navingocareer.com/career-event/on-demand/

MKB Human Capital

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Human Capital

De Dordrecht Academy opent na deze zomer

Opleidingen die meebewegen met de wensen van bedrijven uit de Drechtsteden. Heel kort samengevat is dát de essentie van de Dordrecht Academy, die vanaf volgend schooljaar open is. De Dordtse Academy moet er voor zorgen dat hoger opgeleiden de regio niet zomaar meer verlaten. 

Lees meer
Human Capital

Initiatief voor jongerenwerkplekken Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

Lees meer
MKB

Studenten helpen regionale ondernemers met online ondernemen

Vanaf donderdag 3 december kunnen regionale MKB-ondernemers via www.mijndigitalewerkplaats.nl gratis ondersteuning krijgen op het gebied van online ondernemen. De lancering van de site markeerde de officiële aftrap van het platform Mijn Digitale Werkplaats (MDW) Drechtsteden. In dit bijzondere project helpen mbo- en hbo-studenten de ondernemers met bijvoorbeeld online marketing, sociale media, webshops of zoekmachineoptimalisatie. Zij worden hierin bijgestaan door expertbedrijven uit de regio.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline