Hardinxveld-Giessendam

Klimaatverandering en de gevolgen voor Hardinxveld-Giessendam

De gevolgen van klimaatverandering waren afgelopen zomer goed te merken. Niet alleen binnen de gemeente- en landsgrenzen van Hardinxveld-Giessendam, maar ook wereldwijd. Overstromingen, droogte, bosbranden, etc.

Dat het klimaat veranderd staat vast. Ook hier lokaal heeft Hardinxveld-Giessendam ervaringen met wateroverlast.
Waar het om gaat is om in beeld te krijgen welke effecten het heeft en of en hoe met die effecten omgegaan wordt. Oftewel: hoe richten we ook de regio waar Hardinxveld-Giessendam onder valt (de regio A5H Alblasserwaard Vijfheerenlanden) klimaatadaptief en waterrobuust in.


Dat is beschreven in de Regionale Adaptatie Strategie. Die laat zien waar de aandachtspunten regionaal zitten en hoe we die, met een breed pallet aan (maatschappelijke) partners het hoofd gaan bieden.
In de komende maanden zal deze RAS lokaal ook vertaald worden naar een Lokale Adaptatie Strategie, inclusief uitvoeringsagenda. Daarmee wordt concreet wat we lokaal en regionaal gaan doen om bijvoorbeeld onze voeten droog te houden en de bodemdaling te beperken.

Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam wijst op mogelijkheden ondernemen aan huis

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wijst ondernemers en inwoners op de mogelijkheden van een bedrijf vanuit huis. 

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Bouwcenter Esselink vestigt in Hardinxveld-Giessendam

Bouwcenter Esselink koopt een grootschalig bedrijfscomplex in Hardinxveld-Giessendam. Met deze uitbreiding kan de groeiende klantenkring in de regio Rotterdam-Gorinchem worden bediend. Het pand wordt de komende maanden verbouwd tot bouwwinkel met afhaalvestiging.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline