Maritime Industry

Maritieme beurs Nor-Shipping een succes voor Rotterdam Maritime Capital of Europe

Van 4 tot en met 7 april vond Nor-Shipping plaats, de grootste maritieme beurs van Scandinavië. Het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe was ook deelnemer op deze beurs in het bedrijvencollectief van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology.

Het meest volledige maritieme cluster van Europa staat weer goed op de kaart. Tijdens de druk bezochte beurs zijn een aantal goede acquisitiegesprekken gevoerd. Veel aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de maakindustrie en data-ontwikkeling. Daarnaast organiseerde Rotterdam Maritime Capital een business ontbijt om Scandinavische bedrijven en havens te laten kennismaken met onze maritieme innovatie kracht. Tijdens het ontbijt gaven Rotterdamse scale-ups presentaties aan Scandinavische bedrijven en organisaties.

Wilt u meer weten over Deal of Rotterdam Maritime Capital of Europe, neem dan contact met ons kantoor 078 30 32 032 en vraag naar Menno Bijnagte.

Of check de website: https://www.rotterdammaritimecapital.com/

Maritime Industry

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Maritime Industry

Bakker Sliedrecht geeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis upgrade

Bakker Sliedrecht heeft snijkopzuiger Taurus II van Boskalis een upgrade gegeven, waardoor het schip ingezet kan worden als boosterstation. Door onder meer de boostercapaciteit van de baggerpompen te verhogen van 6000 naar 7400 kilowatt, kan de Taurus II vanuit stationaire positie zand over langere afstanden verpompen.

Lees meer
Maritime Industry

Vierde elektrische Noordzeekanaalpont gedoopt

De vierde elektrische pont voor over het Noordzeekanaal, de NZK Pont 103, is gedoopt in Hardinxveld Giessendam bij Holland Shipyards Group (HSG), waar de pont is gebouwd. Inge Keur, commercieel directeur van GVB verrichtte de doophandeling op donderdag 12 mei 2022. De nieuwe ‘stekkerponten’ vervangen uiterlijk 2023 alle dieselponten over het Noordzeekanaal. HSG directeur Marco Hoogendoorn denkt dat het voor Nederland van groot belang is het initiatief te nemen in verduurzamen van de scheepvaart.

Lees meer
Maritime Industry

Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal verstevigen maritieme samenwerking

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft via Deal een overeenkomst getekend met Rotterdam Maritime Capital of Europe, het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in de regio Rotterdam.  

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline