Maritime Industry

Martin Bloem in de lucht bij Studio De Witt

Afgelopen zaterdag was Martin Bloem (directeur Deal) te gast bij Studio De Witt. Naast zijn muzieksmaak ging het over de activiteiten van Deal: promotie van de regio om het bedrijfsklimaat aantrekkelijk te maken. De ligging tussen Rotterdam en Antwerpen, in combinatie met de rivieren is uniek. 

'De reden dat de Drechtsteden een gewilde locatie is, is te danken aan de serieuze werkbevolking: betrouwbaar en met een hoge arbeidsethos,' aldus Martin Bloem. Oeverlocaties zijn zeldzaam in het gebied maar er zijn tal van andere locaties waar bedrijven zich kunnen vestigen. De Drechtsteden staat dan misschien bekend als ambachtelijke regio maar niets is minder waar. Er spelen veel technologische ontwikkelingen en er zijn mogelijkheden om te groeien van ambachtelijk vakmanschap naar hoogwaardige technologische regio.

Verder wordt het management van de Economic Development Board geregeld vanuit Deal. De Economic Development Board stimuleert economische ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, beleven en innoveren. Op basis van thema’s wordt kennis gebundeld met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen om de regio te laten bloeien.

De economische ontwikkeling van de Drechtsteden sluit nauw aan bij Port of Rotterdam. De gebieden hebben veel overeenkomsten met elkaar. Drechtsteden is de motor achter de metropool.

Wil jij weten welke ontwikkelingen er gaande zijn én welke muziek Martin in zijn playlist heeft?
Luister hier de uitzending terug.

Maritime Industry Regio nieuws

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Regio nieuws

Kick-off Technohub Smart Metrology & Manufacturing Drechtsteden

Het project Technohub Smart Metrology & Manufacturing is van start. Verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de Drechtsteden gaan samen met de Duurzaamheidsfabriek kennis bundelen en innoveren op het gebied van bigdata, digitalisering, cobotisering en virtualisering.

Lees meer
Regio nieuws

Van der Wees verlaadt een cutterzuiger van Damen Dredging Equipment

Het was een drukte van jewelste in Dordrecht bij de Koninklijke Van der Wees Groep. In samenwerking met Wagenborg Nedlift is op de projectkade van Van der Wees, deze indrukwekkende CSD500, cutterzuiger van Damen Dredging Equipment verladen.

Lees meer
Regio nieuws

Provincie laat teugels vieren rond bedrijventerreinen aan het water

Bedrijven verplaatsen en in een uiterst geval samenvoegen om zo op bedrijventerreinen langs het water meer plaats te creëren. De gemeenten in de Drechtsteden hebben daarvoor meer ruimte gekregen van de provincie. ,,Liquidatie van bedrijven is zeker niet het doel.’’

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline