Maritiem

Oceanco verwerft de constructie faciliteiten van Heerema in Zwijndrecht

Na een lange periode op het industrieterrein “Groote Lindt”, eerst als Grootint en later als Heerema Fabrication Group, heeft Heerema haar bedrijfsactiviteiten
in Zwijndrecht beëindigd.

Het verheugt Oceanco te kunnen melden dat de vrijgekomen faciliteiten in Zwijndrecht zijn overgenomen door Oceanco als onderdeel van haar langetermijnvisie. De nieuwe faciliteiten dragen bij aan de mogelijkheden voor Oceanco en haar co-makers om de cascobouw- en daaraan gerelateerde activiteiten te consolideren en biedt ruimte voor de verdere ontwikkeling van haar onderhouds- en verbouwingsactiviteiten (life time extension) van de
bestaande vloot. 


Het eerste casco (110 meter) arriveert op de locatie Zwijndrecht in het derde kwartaal van 2019. Oceanco kijkt uit naar de samenwerking met de lokale bedrijven, overheid en organisaties in Zwijndrecht en hoopt hiermee haar bijdrage aan de economische ontwikkeling van haar ‘thuishaven’ de regio Drechtsteden, verder te versterken. Graag willen we de gemeente Zwijndrecht - vertegenwoordigd door Wethouder Jansen en de heer Keuzenkamp, bedrijven contactfunctionaris - hartelijk bedanken voor de constructieve samenwerking en hun positieve bijdrage aan het realiseren van een soepele overgang van de faciliteiten in Zwijndrecht naar Oceanco.

Maritiem Investment

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Investment

Goodman start bouw in Alblasserdam

Australische vastgoedontwikkelaar Goodman start deze zomer met de bouw van een 66.000 m² groot distributiecentrum. De nieuwbouw verrijst vlak naast de BCTN containerterminal in Alblasserdam.

Lees meer
Investment

Eerste paal geslagen van distributiecentrum Crocs

Op 3 juni 2020 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa. De bekende Amerikaanse producent van schoenen, sandalen en klompen zal 35.000m2 afnemen op het nieuwe logistieke bedrijventerrein langs de snelweg A16.

Lees meer
Investment

Den Breejen Shipyard breidt uit in Hardinxveld-Giessendam

Den Breejen Shipyard (DBS) heeft het noordelijke deel van de gemeentehaven Boven-Hardinxveld en een deel van het haventerrein gekocht. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline