Maritiem

Oceanco verwerft de constructie faciliteiten van Heerema in Zwijndrecht

Na een lange periode op het industrieterrein “Groote Lindt”, eerst als Grootint en later als Heerema Fabrication Group, heeft Heerema haar bedrijfsactiviteiten
in Zwijndrecht beëindigd.

Het verheugt Oceanco te kunnen melden dat de vrijgekomen faciliteiten in Zwijndrecht zijn overgenomen door Oceanco als onderdeel van haar langetermijnvisie. De nieuwe faciliteiten dragen bij aan de mogelijkheden voor Oceanco en haar co-makers om de cascobouw- en daaraan gerelateerde activiteiten te consolideren en biedt ruimte voor de verdere ontwikkeling van haar onderhouds- en verbouwingsactiviteiten (life time extension) van de
bestaande vloot. 


Het eerste casco (110 meter) arriveert op de locatie Zwijndrecht in het derde kwartaal van 2019. Oceanco kijkt uit naar de samenwerking met de lokale bedrijven, overheid en organisaties in Zwijndrecht en hoopt hiermee haar bijdrage aan de economische ontwikkeling van haar ‘thuishaven’ de regio Drechtsteden, verder te versterken. Graag willen we de gemeente Zwijndrecht - vertegenwoordigd door Wethouder Jansen en de heer Keuzenkamp, bedrijven contactfunctionaris - hartelijk bedanken voor de constructieve samenwerking en hun positieve bijdrage aan het realiseren van een soepele overgang van de faciliteiten in Zwijndrecht naar Oceanco.

Maritiem Investment

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Investment

Nieuw kantoor voor bouwonderneming Stout en Herkon in Sliedrecht

Bouwonderneming Stout start deze maand met de nieuwbouw van haar eigen nieuwe kantoor op het Stationspark II in Sliedrecht. Vanaf begin 2022 zal Stout samen met zusterbedrijf Herkon intrek nemen in het hypermoderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15.

Lees meer
Investment

Boer & Van Wijk gaat verhuizen naar de Ambachtsezoom

Boer & Van Wijk bouwt een nieuw bedrijfspand op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het vooruitstrevende bedrijf op het gebied van grootformaat printen wil haar 'footprint verkleinen. Door milieuvriendelijk en met recyclebare materialen te werken is het bedrijf klaar voor de toekomst. In maart 2021 wordt gestart met de bouw.

Lees meer
Investment

Het Loveld terrein definitief verkocht

Het voormalig Schokbeton Loveld-terrein in Zwijndrecht is definitief verkocht. Wethouder Tycho Jansen en Nautisch Maritiem Zwijndrecht Beheer BV ondertekenden op donderdag 26 november 2020 het koopcontract. Samen gaan de partijen er alles aan doen om het gebied te ontwikkelen voor maritieme bedrijvigheid. De herontwikkeling kan nu echt van start gaan en zal recht doen aan het maritieme karakter van de regio en Zwijndrecht.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline