Regionieuws

Proef met Zwijndrechtse slimme bolder bij Rotterdamse haven

Straatman BV uit Zwijndrecht ontwikkelde een slimme bolder voor Havenbedrijf Rotterdam. Bij wijze van proef is de eerste bolder geplaatst bij containeroverslagbedrijf ECT.

Op de kade van de Hutchison Ports ECT Delta terminal op de Maasvlakte, heeft het Havenbedrijf Rotterdam bij wijze van proef een zogenoemde ‘slimme bolder’ geïnstalleerd. De slimme bolder is samen met Straatman BV uit Zwijndrecht ontwikkeld. Doordat de bolder de kracht van de trossen meet, kan niet alleen de veiligheid real time in de gaten worden gehouden, maar ontstaat ook meer inzicht in welke schepen aan welke kade kunnen liggen. De proef past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om met behulp van digitalisering de haven efficiënter en veiliger te maken.

https://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/havenbedrijf-rotterdam-start-proef-met-slimme-bolder-bij-ect

Zwijndrecht Regionieuws

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Zwijndrecht

Deal is zijn Zwijndrechtse bijdrage waard

De Rekenkamer van Zwijndrecht heeft onderzocht wat de effectiviteit van Deal voor de gemeente Zwijndrecht is, en op welke wijze de gemeenteraad daar sturing aan kan geven. De Rekenkamer vindt dat de jaarlijkse bijdrage van € 40.000 van de gemeente Zwijndrecht voor Deal in een goede verhouding staat tot de opbrengst. Bovendien draagt Zwijndrecht hiermee verder bij aan de bekostiging van de regionale Groeiagenda.

Lees meer
Regionieuws

ABB Bouwgroep verhuist naar nieuw kantoorpand in Sliedrecht

Bouwgroep ABB koopt een kantoorpand aan het Stationspark 1000 in Sliedrecht. Het groeiende familiebedrijf verwacht eind dit jaar of begin volgend jaar naar de nieuwe, ruimere locatie te verhuizen. De materieeldienst blijft voorlopig op de oude vestiging aan de Molendijk.

Lees meer
Regionieuws

10XL schaalt op naar Hardinxveld-Giessendam

10XL verhuist van de Duurzaamheidsfabriek naar een grotere locatie in Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen, accountmanager Xanthine Jut en Deal acquisitie manager Menno Bijnagte krijgen een rondleiding.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline