Smart Industry

Rubber Design ontvangt bijdrage MKB-Katalysatorfonds voor dynamische testbank

Rubber Design B.V. uit Heerjansdam heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een kwartiermakers project voor de ontwikkeling en bouw van een testbank voor maritieme trillings- en geluidsdempers.

Rubber Design is gespecialiseerd in technologie voor trilling en geluidsbeheersing voor vaartuigen. Voor marineschepen, jachtbouw en onderzoekvaartuigen komen er steeds strengere eisen voor constructiegeluid en onderwatergeluid. Om deze eisen te halen moeten aan boord van deze schepen trillingsdempers worden toegepast bij apparatuur die de trillings- en geluidsniveaus reduceren tot vastgestelde limieten.

Om te kunnen beoordelen of de nieuw ontwikkelde trillingsdempers voor marineschepen ook daadwerkelijk aan de gestelde limieten voldoen, wil Rubber Design een eigen testbank hebben. Het bedrijf werkt hiervoor samen met TNO, Defensie Materieel Organisatie (DMO) en Biezepol Metaalbewerking uit Heerjansdam.

Hoog frequent dynamisch testbank
Om de overdracht van constructiegeluid te kunnen berekenen en daarmee het onderwatergeluid te voorspellen, is het nodig om de dynamische stijfheid van de trillingsdempers tot hoge frequenties (5000 Hertz) vast te stellen. Hiervoor is een hoog frequent dynamische testbank nodig, die Rubber Design met het kwartiermakers project van het MKB-katalysatorfonds ontwikkelt. Jaco van Sliedregt, technisch manager: "Voordeel hiervan is dat we het meten niet meer hoeven uit te besteden aan derden, maar dat we zelf een prototype snel en uitgebreid kunnen meten. We zijn daarmee een van de weinige bedrijven in Europa waar dit mogelijk is. Dat versterkt de concurrentiepositie van Rubber Design aanzienlijk in dit marktsegment waar op dit moment veel projecten voor de marinevloot in Europa lopen. En dat biedt ook weer kansen voor partners in de regio waar Rubber Design mee samenwerkt."

Duurzame werkgelegenheid
Wethouder Tycho Jansen (Economie): "Het is geweldig om te zien hoe Rubber Design ConstructiegeluidOnderwatergeluid de krachten bundelt met andere bedrijven en zo de concurrentiepositie versterkt. Dit draagt bij aan duurzame werkgelegenheid in onze maritieme regio. Tegelijkertijd legt het bedrijf ook de koppeling met het onderwijs en biedt het studenten de mogelijkheid om met de testbank te leren meten. Een mooi voorbeeld hoe bedrijfsleven en onderwijs samen werken aan de regionale arbeidsmarkt."

Meer informatie

Innovatie Smart Industry De Gors

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Smart Industry

Drecht Cities Smart Industry - Smart Engineering

Iv-Groep laat u kennismaken met Smart Engineering in de Drechtsteden. De Drechtsteden zijn koploper in next level engineering solutions. Zie hoe in opdracht van Hillebrand, Dura Vermeer en Gemeente Dordrecht de iconische Prins Clausbrug in Dordrecht wordt ontworpen. 

Zie: Smart Industry Region - Smart Engineering

Lees meer
Smart Industry

Drecht Cities Smart Industry - Smart Manufacturing

Drecht Cities Smart Industry - Smart Manufacturing 

Valk Welding en De Waal Machinefabriek laten u kennismaken met Smart Manufacturing in de Drechtsteden. Ook aansluiten bij dé Smart Industry regio van Nederland? Deal Drecht Cities helpt u graag aan een geschikte locatie. Bekijk hier de video

Lees meer
Smart Industry

Amega Groep behaalt hoogste certificering Erkend Duurzaam

De Amega Groep, bestaande uit meerdere universele autobedrijven, schadeherstelbedrijven en dealers van diverse automerken, heeft met Erkend Duurzaam Premium de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de missie van de Amega Groep om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Maar u mag meer van ons verwachten, ook voor de eigen onderneming hebben wij duurzaam ondernemen hoog op de agenda staan.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline