Zwijndrecht

Swets-Aqualiner gaat verder onder nieuwe merknaam Blue Amigo

De nautische familie Swets gaat vanaf 15 maart 2021 de dienstverlening van de bedrijven Swets Inland Shipping, Swets ODV Maritiem, AquaSwets en Aqualiner uitdragen onder de nieuwe merknaam Blue Amigo. Hiermee is Blue Amigo één van de grootste nautische namen in Nederland.

Met deze wijziging wordt er na 50 jaar afstand gedaan van de familienaam Swets. “De beslissing om de familienaam los te koppelen van het bedrijf was geen gemakkelijke. Wij hebben in de afgelopen 50 jaar een sterke reputatie opgebouwd onder de naam Swets. Gezien onze toekomstplannen is dit wel de juiste beslissing waar we als nautische familie volledig achter staan”, geeft Maurice Swets (CEO) aan.

“Wij hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt wat ons, met de verschillende bedrijven samen, tot één van de grootste nautische dienstverleners van Nederland heeft gemaakt. Ook in de toekomst verwachten wij, mede door onze internationale ambities, verder te blijven doorgroeien. Daarom hebben we besloten om als één sterk merk in de nautische dienstverlening door te gaan”, aldus Maurice Swets.

“Onze visie en ambitie is om de waterwegen in binnen- en buitenland nog efficiënter, effectiever en duurzamer te maken. Dit gaan we doen voor de binnenvaart, maar ook met onze waterbussen, auto- en fiets-/voetveren, scheepvaartbegeleiding en het bedienen van bruggen en sluizen. Wij blijven hetzelfde familiebedrijf, maar met een naam die beter aansluit op onze ambitie”, aldus Gerbrand Schutten (CEO).

www.havenentransport.nl
www.blueamigo.com

Zwijndrecht Watertaxi Openbaar vervoer

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Openbaar vervoer

Damen Shipyards bouwt negen hybride en elektrische ferry’s voor Waterbus

Op 2 november heeft Damen Shipyards een contract getekend met Aqualiner-Swets voor in totaal negen passagiersschepen. Met deze schepen verzorgt de joint venture vanaf 2022 namens de Provincie Zuid-Holland en de Regio, beter bekend als Waterbus, het openbaar vervoer tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Aqualiner-Swets bleek de winnaar te zijn van een door de EU aanbesteed contract van maximaal vijftien jaar.

Lees meer
Watertaxi

Zwijndrechtse bedrijven tekenen overeenkomst voor exploitatie Waterbus

De provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, Aqualiner en Swets ODV Maritiem hebben vrijdag 9 oktober de overeenkomst getekend voor de exploitatie van de Waterbus. De vaarverbinding tussen de Drechtsteden en Rotterdam komt vanaf 1 januari 2022 in handen van Aqualiner en Swets ODV Maritiem uit Zwijndrecht. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Swets Group.

 

Lees meer
Openbaar vervoer

Pendelbus naar bedrijven steeds beter bezet

Sinds enkele maanden rijdt er tussen de bedrijventerreinen ‘Groote Lindt’ en ‘De Geer’ en het NS-station in Zwijndrecht een pendelbus. Werknemers van de bedrijventerreinen kunnen zo sneller hun aansluiting op het openbaar vervoer bereiken.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline