Waterstof

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Het waterstof tankstation zal worden gebouwd bij het bestaande BP tankstation op de Laan der Verenigde Naties. TLVN is de opdrachtgever voor de voorbereiding en bouw van het tankstation dat geschikt wordt gemaakt voor tanken van waterstof voor zowel bussen, vrachtauto’s en personenauto’s. Hystream zal als hoofdaannemer de planning, voorbereiding en bouw van het tankstation en de bijbehorende faciliteiten uitvoeren. Na oplevering zal Hystream ook de exploitatie van het tankstation uitvoeren.

Het waterstof tankstation zal in de toekomst bijdragen tot de verdere vergroening van de mobiliteit in Dordrecht en omgeving. Met dit waterstof tankstation wordt weer een belangrijke stap gezet in de richting van een groene en duurzame samenleving.

Tankstation Laan der Verenigde Naties is onderdeel van Koninklijke Van Twist (KVT), gevestigd op Keerweer 62 te Dordrecht. Volgens Marijn van Twist is “deze stap een belangrijk onderdeel van de door KVT ingeslagen weg om waar mogelijk onze maatschappij te ondersteunen in de energietransitie”. KVT is een innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen en heeft voor diverse toepassingen een waterstofmotor ontwikkeld.

Hystream BV is sinds April 2020 actief in het ontwikkelen en toepassen van modulaire schaalbare waterstof installaties voor mobiliteit, productie van groene waterstof en emissie loze stroomvoorziening voor bouw, industrie en evenementen. Joep Coenen, Technisch Directeur van Hystream is enthousiast. “Deze samenwerking is een goed voorbeeld van gezamenlijke drive om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren met een pasklare, modulaire en schaalbare aanpak.”

www.werkgeversdrechtsteden.nl

 

Waterstof Dordrecht Energietransitie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Waterstof

Eigen waterstoftankstation voor DistriPark Dordrecht

Bij de entree van DistriPark Dordrecht langs de A16 komt een waterstoftankstation. Rik van der Linden, wethouder duurzaamheid: ‘Dit is weer een mooie stap op weg naar schoon vervoer en een energieneutraal Dordrecht in 2050.' 

Lees meer
Energietransitie

Lancering zakelijk Regionaal Energieloket

Voor alle informatie over verduurzamen kunnen ondernemers binnenkort terecht bij het zakelijk Regionaal Energieloket. Het loket wordt gelanceerd op 11 februari van 16 tot 17 uur tijdens het Werkgevers Drechtsteden webinar: Het verdienmodel van zonnepanelen.

Lees meer
Energietransitie

Sigrid Kaag spreekt met regio over plannen Zuid-Holland

Volgende maand wordt de Groeiagenda Zuid-Holland gelanceerd. D66-lijsttrekker Sigrid Kaag sprak met Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam en Rinke Zonneveld, directeur Innovation Quarter, over de uitdagingen en groeiplannen van de provincie.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline