Waterstof

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Het waterstof tankstation zal worden gebouwd bij het bestaande BP tankstation op de Laan der Verenigde Naties. TLVN is de opdrachtgever voor de voorbereiding en bouw van het tankstation dat geschikt wordt gemaakt voor tanken van waterstof voor zowel bussen, vrachtauto’s en personenauto’s. Hystream zal als hoofdaannemer de planning, voorbereiding en bouw van het tankstation en de bijbehorende faciliteiten uitvoeren. Na oplevering zal Hystream ook de exploitatie van het tankstation uitvoeren.

Het waterstof tankstation zal in de toekomst bijdragen tot de verdere vergroening van de mobiliteit in Dordrecht en omgeving. Met dit waterstof tankstation wordt weer een belangrijke stap gezet in de richting van een groene en duurzame samenleving.

Tankstation Laan der Verenigde Naties is onderdeel van Koninklijke Van Twist (KVT), gevestigd op Keerweer 62 te Dordrecht. Volgens Marijn van Twist is “deze stap een belangrijk onderdeel van de door KVT ingeslagen weg om waar mogelijk onze maatschappij te ondersteunen in de energietransitie”. KVT is een innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen en heeft voor diverse toepassingen een waterstofmotor ontwikkeld.

Hystream BV is sinds April 2020 actief in het ontwikkelen en toepassen van modulaire schaalbare waterstof installaties voor mobiliteit, productie van groene waterstof en emissie loze stroomvoorziening voor bouw, industrie en evenementen. Joep Coenen, Technisch Directeur van Hystream is enthousiast. “Deze samenwerking is een goed voorbeeld van gezamenlijke drive om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren met een pasklare, modulaire en schaalbare aanpak.”

www.werkgeversdrechtsteden.nl

 

Waterstof Dordrecht Energietransitie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Waterstof

Op weg naar veilige implementatie van waterstof in maritieme operaties

Deze maand start het samenwerkingsproject 'MIIP Hydrogen for Maritime Operations'. Onder leiding van TNO maken verschillende bedrijven uit de Drechsteden een routekaart voor veilige implementatie van waterstof voor maritieme toepassing. Hierbij ligt de focus op Baggeroperaties. Het project is onderdeel van de Innovatie Roadmap Delta Technology.

Lees meer
Energietransitie

Holland Shipyards bouwt eerste elektrische veerboot

Holland Shipyards Group heeft de primeur voor Nederland: de eerste volledig elektrische veerboot. De veer is gebouwd voor Brevik Fergeselskap uit Noorwegen. Op 10 maart werd de Sandøy voor het eerst te water gelaten en binnenkort verlaat het schip de werf in Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Energietransitie

Kooiman ontwerpt en bouwt ‘groen beunschip’ voor C. Zuiddam

Kooiman Marine Group heeft de opdracht gekregen van C. Zuiddam VOF voor de bouw en oplevering van een beunschip met een Green Award Gold. Het schip gaat een van de meest efficiënte en duurzame beunschepen in de binnenvaart worden.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline