Smart Industry

Verduurzaming in de maritieme maakindustrie

Verduurzaming is een belangrijk thema in de maritieme maakindustrie van de Drechtsteden. Zo ook bij Holland Shipyards Group. Bekijk hier de video waarin commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt: 'We kunnen een groen schip bouwen, maar kijken met partners uit de regio ook hoe we het bouwproces zelf kunnen vergroenen.'

Duurzaamheid, innovatie en digitalisering. Dat zijn belangrijke thema’s in de Drechtsteden. Vorig jaar bracht Deal de digitalisering van de maakindustrie in beeld. Dit jaar is het tijd voor de verduurzaming, die steeds belangrijker wordt in de regio.

Benieuwd naar de groene visie en duurzaamheids-uitdagingen van lokale maakbedrijven? In onderstaande video zijn we te gast bij Holland Shipyards Group. Commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt over de ontwikkeling van de veerpont Noordzeekanaal 100: ‘Dit is het resultaat van onze jarenlange ervaring met elektrische schepen. Bij ons is duurzaamheid echt prioriteit in het bouwproces.’

Holland Shipyards bouwt niet alleen duurzame schepen, maar kijkt ook proactief naar een duurzamer productieproces. De vestiging in de Drechtsteden is daarbij ideaal. Hoogendoorn: ‘De kracht van de regio is het hechte cluster. Alle specialistische kennis en toeleveranciers vind je om de hoek.’ Het zijn de Drechtsteden die bekend staan om toegepaste innovatie. Onze bedrijven werken met ‘state of the art’ techniek. Slimme innovaties en superieure uitvoering zijn onze kracht. Zo bouwen wij wat de toekomst van ons vraagt.

Innovatie Maakindustrie Smart Industry Scheepsbouw Maritime Industry Maritiem Energietransitie Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Hardinxveld-Giessendam in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam wijst op mogelijkheden ondernemen aan huis

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wijst ondernemers en inwoners op de mogelijkheden van een bedrijf vanuit huis. 

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Klimaatverandering en de gevolgen voor Hardinxveld-Giessendam

De gevolgen van klimaatverandering waren afgelopen zomer goed te merken. Niet alleen binnen de gemeente- en landsgrenzen van Hardinxveld-Giessendam, maar ook wereldwijd. Overstromingen, droogte, bosbranden, etc.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline