Smart Industry

Verduurzaming in de maritieme maakindustrie

Verduurzaming is een belangrijk thema in de maritieme maakindustrie van de Drechtsteden. Zo ook bij Holland Shipyards Group. Bekijk hier de video waarin commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt: 'We kunnen een groen schip bouwen, maar kijken met partners uit de regio ook hoe we het bouwproces zelf kunnen vergroenen.'

Duurzaamheid, innovatie en digitalisering. Dat zijn belangrijke thema’s in de Drechtsteden. Vorig jaar bracht Deal de digitalisering van de maakindustrie in beeld. Dit jaar is het tijd voor de verduurzaming, die steeds belangrijker wordt in de regio.

Benieuwd naar de groene visie en duurzaamheids-uitdagingen van lokale maakbedrijven? In onderstaande video zijn we te gast bij Holland Shipyards Group. Commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt over de ontwikkeling van de veerpont Noordzeekanaal 100: ‘Dit is het resultaat van onze jarenlange ervaring met elektrische schepen. Bij ons is duurzaamheid echt prioriteit in het bouwproces.’

Holland Shipyards bouwt niet alleen duurzame schepen, maar kijkt ook proactief naar een duurzamer productieproces. De vestiging in de Drechtsteden is daarbij ideaal. Hoogendoorn: ‘De kracht van de regio is het hechte cluster. Alle specialistische kennis en toeleveranciers vind je om de hoek.’ Het zijn de Drechtsteden die bekend staan om toegepaste innovatie. Onze bedrijven werken met ‘state of the art’ techniek. Slimme innovaties en superieure uitvoering zijn onze kracht. Zo bouwen wij wat de toekomst van ons vraagt.

Innovatie Maritime Industry Energietransitie Maakindustrie Smart Industry Scheepsbouw Maritiem Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

Stichtingsbestuur ondernemersfonds en gemeente tekenen convenant

Op verzoek van een brede vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven is er in 2021 gewerkt aan de oprichting van een ondernemersfonds.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Gemeente, Neptune en buren realiseren uniek project voor arbeidsmigranten

In 2020 heeft het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geld beschikbaar gesteld om projecten rondom het huisvesten van kwetsbare doelgroepen een financiële impuls te geven.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Raad Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming

De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam beveelt burgemeester Dirk Heijkoop aan voor herbenoeming. Zowel de raad als de burgemeester zetten de samenwerking graag voort.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline