Investment

Watergebonden terrein Oostpoort volledig verkocht

Recentelijk heeft de overdracht plaatsgevonden van de laatste kavels watergebonden bouwgrond op bedrijventerrein Oostpoort te Dordrecht. In totaliteit is middels een tweetal transacties ca. 27.370 m² bouwgrond verkocht in combinatie met ca. 19.170 m² water.

 

Van Noordenne uit Sliedrecht heeft het perceel gekocht dat is gelegen direct aan de Kolenhaven, ter grootte van in zijn totaliteit ca. 41.657 m², waarvan ca. 23.912 m² land omhelst en ca. 17.745 m² water. Van Noordenne zal met een nieuw bedrijf ‘Kerkeplaat B.V.’ het terrein aan gaan wenden voor op- en overslag activiteiten van bouwmaterialen en constructies in de “natte” infra.

Het tweede perceel is verkocht aan koper QLS Fulfilment en dient als uitbreiding voor de bestaande locatie. Het kavel is in zijn totaliteit ca. 4.883 m² groot, waarvan ca. 3.458 m² land betreft en ca. 1.425 m² water. Begin 2019 heeft QLS diens eerste kavel gekocht, ter grootte van ca. 13.458 m², waarvan 9.950 m² land omhelst en ca. 3.508 m² water. Inmiddels is op dit kavel een modern en multifunctioneel bedrijfscomplex gerealiseerd.

QLS Fulfilment is een fulfilment bedrijf dat het gehele proces van bestelling tot afhandeling uit handen neemt van diens opdrachtgever. Deze dienstverlening wordt gekoppeld aan een eigen pakketdienst, waarmee ze een all-in dienstverlening kunnen bieden. Tot vorig jaar was QLS Fulfilment gevestigd op meerdere locaties binnen in Dordrecht. Wegens de enorme groei van het bedrijf heeft QLS besloten om zelf een bedrijfscomplex te laten bouwen waarvandaan alle stappen in het proces onder één dak kunnen worden uitgevoerd.

Ooms Makelaars (partner in Dynamis) trad bij deze transactie op namens verkoper VolkerWessels Grondparticipaties B.V.

Investment Oostpoort

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Investment

Aksa Power Generation Europe B.V. vestigt in Dordrecht

Aksa Power Generation Europe B.V. heeft met DHG een 5 jarige huurovereenkomst gesloten voor haar nieuwbouwontwikkeling aan de Merwedestraat 48 in Dordrecht voor de huur van ca. 1.994 m2 bedrijfsruimte, ca. 193 m2 kantoorruimte en ca. 2.213 m2 buitenterrein.

Lees meer
Investment

Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

Berkman tekende op 3 september 2020 de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 5000m2 op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op de kavel komt een 'MobilityHUB', een gloednieuw concept voor duurzame mobiliteit. Pieter Berkman: "We realiseren hier één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto's en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, denk aan  ruimtes voor flexwerk, deelauto's, -scooters en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten".

Lees meer
Investment

Schiedamse brandweeropleider groeit verder in Dordrecht

Brandweeropleider H2K uit Schiedam gaat uitbreiden met een opleidingslocatie in Dordrecht. Ontwikkelaar ROM-D en H2K hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van een kavel op bedrijventerrein Dordtse Kill III.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline