Innovatie

Zero Emission Dredger in de startblokken

Van Oord, Boskalis, IHC, Damen hebben een gezamenlijke ambitie: ‘Zero Emission Dredging as soon as possible.’ Deze ambitie vraagt om een gestructureerde innovatie roodmap met projecten waarin bedrijven, onderwijs en overheid samenwerken. De bedrijven onderzoeken momenteel of dit kan in de vorm van een structurele strategische samenwerking.

Klimaatverandering, zeespiegelstijging en steeds grotere urbanisatie bij kustgebieden vereist bescherming. Delta Technologie biedt hiervoor belangrijke oplossingen. Samenwerking en open innovatie maken het mogelijk om sectorbreed nieuwe kennis en technologie toe te passen. Het idee is dit te doen in de vorm van een meerjarige strategische samenwerking. Deze aanpak zorgt voor meer slagkracht, snelheid en het delen van kosten.

Komende maanden wordt gewerkt aan een eerste invulling op inhoudelijk en organisatorisch vlak. Uiteraard zal het initiatief zich uitbreiden naar andere stakeholders. Alleen samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan. Meer weten of aansluiten? Neem contact op met Business Developer Delta Technology Arjen de Jong via arjen@dealdrechtcities.nl.

Innovatie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Innovatie

FME: Drechtsteden best bewaarde geheim van Nederland

De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk van voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries op donderdag 1 november.

Lees meer
Innovatie

Smart Production biedt maakbedrijven in de regio Drechtsteden nieuwe kansen

Robotisering, kunstmatige intelligentie (‘artificial intellligence’), ‘big data’, ‘virtual reality’ en ‘augmented reality’ hebben grote impact op productieprocessen. Bedrijven kunnen daarop beter inspringen door onder meer cross-sectorale samenwerking en innovatie. Met dat doel zijn de Drechtsteden en InnovationQuarter het traject ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the future’ gestart, waaraan bedrijven uit de regio kunnen deelnemen. In voorgaande jaren is de Dare2Cross-aanpak met succes ingezet.

Lees meer
Innovatie

Proefvaart SeaBubbles in de Drechtsteden

Aansluitend op de internationale presentatie in Parijs maakt de SeaBubble op donderdag 31 mei 2018 een “testvlucht” in de Drechtsteden. De wethouders uit de Drechtsteden zijn hierbij aanwezig en gedeputeerde Rik Janssen gaat als eerste de test uitvoeren. Hij doet dit samen met Seabubbles oprichter en oud wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline