Openbaar vervoer

Zwijndrechtse bedrijven tekenen overeenkomst voor exploitatie Waterbus

De provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, Aqualiner en Swets ODV Maritiem hebben vrijdag 9 oktober de overeenkomst getekend voor de exploitatie van de Waterbus. De vaarverbinding tussen de Drechtsteden en Rotterdam komt vanaf 1 januari 2022 in handen van Aqualiner en Swets ODV Maritiem uit Zwijndrecht. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Swets Group.

 

Gerbrand Schutten en Maurice Swets, oprichters van Aqualiner en Swets ODV Maritiem, zijn enthousiast. ”We zijn bijzonder blij dat we vanaf 2022 ook de Nederlandse Waterbus tot onze activiteiten mogen rekenen. Het is altijd onze droom geweest om de vele reizigers in de regio Rotterdam-Drechtsteden te mogen bedienen”. In september 2019 nam Swets ODV Maritiem de exploitatie van vijf veerdiensten in Zuid-Holland over van Ottevanger OV, waaronder de pont tussen Dordrecht en Werkendam en de veer tussen Zwijndrecht en Puttershoek. Het Zwijndrechtse bedrijf heeft de benodigde kennis van veerdiensten, het levert al jarenlang personeel voor veerponten, fast ferry’s en waterbussen.

De nieuwe vervoerder heeft een hybride, snelle veerboot ontwikkeld voor de route tussen Dordrecht en Rotterdam. Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Met dit contract tekenen we voor de toekomst. En die ziet er rooskleurig uit: klantgericht, innovatief en goed voor bet milieu. We gaan varen met de modernst mogelijke vloot: met hybride, maar ook volledig elektrische en emissievrije vaartuigen. In onze eigen provincie ontwikkeld. Door de Combinatie samen met Damen Shipyards uit Gorinchem. Met meer faciliteiten voor fietsers en rolstoelgebruikers. Dit alles zal de Waterbus nog populairder maken dan die nu al is. Zo wil de Zuid-Hollander vervoerd worden!”

Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk.

Het contract van de nieuwe vervoerder gaat in op 1 januari 2022 en geldt 8 jaar, met een verlengingsoptie van nog eens 7 jaar. Om van de verlengingsoptie gebruik te kunnen maken, zal tegen die tijd wel volledig uitstootvrij gevaren moeten worden.

Openbaar vervoer Watertaxi

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Openbaar vervoer

Swets-Aqualiner gaat verder onder nieuwe merknaam Blue Amigo

De nautische familie Swets gaat vanaf 15 maart 2021 de dienstverlening van de bedrijven Swets Inland Shipping, Swets ODV Maritiem, AquaSwets en Aqualiner uitdragen onder de nieuwe merknaam Blue Amigo. Hiermee is Blue Amigo één van de grootste nautische namen in Nederland.

Lees meer
Openbaar vervoer

Damen Shipyards bouwt negen hybride en elektrische ferry’s voor Waterbus

Op 2 november heeft Damen Shipyards een contract getekend met Aqualiner-Swets voor in totaal negen passagiersschepen. Met deze schepen verzorgt de joint venture vanaf 2022 namens de Provincie Zuid-Holland en de Regio, beter bekend als Waterbus, het openbaar vervoer tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Aqualiner-Swets bleek de winnaar te zijn van een door de EU aanbesteed contract van maximaal vijftien jaar.

Lees meer
Openbaar vervoer

Pendelbus naar bedrijven steeds beter bezet

Sinds enkele maanden rijdt er tussen de bedrijventerreinen ‘Groote Lindt’ en ‘De Geer’ en het NS-station in Zwijndrecht een pendelbus. Werknemers van de bedrijventerreinen kunnen zo sneller hun aansluiting op het openbaar vervoer bereiken.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline