Industrie en Handel

Boer & Van Wijk gaat verhuizen naar de Ambachtsezoom

08 december 2020

Boer & Van Wijk bouwt een nieuw bedrijfspand op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Het vooruitstrevende bedrijf op het gebied van grootformaat printen wil haar ‘footprint verkleinen. Door milieuvriendelijk en met recyclebare materialen te werken is het bedrijf klaar voor de toekomst. In maart 2021 wordt gestart met de bouw.

Wat in 1950 begon aan de Noordendijk te Dordrecht, werd in 1986 voortgezet aan de Egstraat, eveneens in Dordrecht. Boer & Van Wijk is uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende bedrijven in Nederland op het gebied van grootformaat printen, zeefdruk en afwerking middels computergestuurde vlakbed snijmachines. Afnemers zijn zeer divers: van internationaal opererende industrieën tot musea en van detailhandel tot ziekenhuizen. Maar ook de particulier met specifieke wensen is welkom.

Johan van Wijk, directeur/eigenaar van Boer en Van Wijk: “De enorme ruimte die wij destijds tot onze beschikking kregen aan de Egstraat is nu zo langzamerhand dichtgeslibd. Eigenlijk was dit ook voorspelbaar; nieuwe, steeds grotere apparatuur, meer medewerkers, nieuwe technieken en meer magazijnoppervlak nodig. Als je dan de conclusie moet trekken dat uitbreiding via bijbouwen niet tot de mogelijkheden behoort, ligt verhuizen voor de hand.
Onze criteria voor gebouw en locatie kende al een aantal punten waar we aan wilden vasthouden. Daar kwam een voor ons heel belangrijk punt bij: het nieuw te bouwen pand moest geheel aan de nu geldende inzichten omtrent circulaire materialen en CO2-uitstoot voldoen. Dit standpunt wordt gestimuleerd door ons voortschrijdende inzicht met betrekking tot onze eigen producties; steeds meer en meer komt de vraag om milieuvriendelijke productiemethoden met gebruikmaking van recyclebare materialen.
Als bedrijf onderschrijven wij deze intentie tot verkleining van onze footprint.

Ambachtsezoom
Johan van Wijk: “Tijdens de zoektocht naar een nieuw pand kwam Ambachtsezoom op ons pad. Alleen al de locatie, zo dichtbij de A16 zal voor iedere ondernemer een pluspunt zijn. Gezien de vestigingsplaatsen van onze relaties is de nabijheid van een dergelijke ontsluiting een besparing op de rijtijden en dus zéér belangrijk. Nog belangrijker is de insteek van de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht met het ‘Cradle to Cradle’ principe, waarbij alle gebruikte materialen recyclebaar moeten zijn.
Dit sluit naadloos aan bij onze intentie om duurzamer te produceren en zodoende aan de veranderende vraag van onze relaties tegemoet te komen”.

De knoop doorhakken
“De aangeboden kavels zijn ruim, het ontwerp van terrein, bebouwing en groenaanleg vormen een parkachtig geheel. Alles overziend hebben wij op 15 oktober 2020 de handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor ruim 1000 M2, de bouw start in maart 2021. Vol vertrouwen kunnen wij op deze aantrekkelijke locatie doorgroeien”.

Meer informatie: www.ambachtsezoom.nl en www.boerenvanwijk.nl

 

 

 

 

 

Ambachtse Zoom Investment Regio nieuws
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline