Haven en Logistiek

Borghese Logistics koopt 3.2 ha grond op bedrijventerrein Distripark in Dordrecht

08 oktober 2020

Borghese Logistics heeft 3.2 ha grond op Distripark Dordrecht aangekocht ten behoeve van een hoogwaardige nieuwbouw voor de logistieke markt

De geplande nieuwbouw van ruim 22.141 mBVO  is een state-of-the-art distributiecentrum en ontworpen door Mies ArchitectuurPleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie en de oplevering staat gepland medio 2021. Het nieuwe distributiecentrum zal voldoen aan alle moderne eisen wat betreft vrije hoogte, sprinklerbeveiliging, vloerbelasting en duurzaamheid (BREEAM-certificering Very Good).

Distripark Dordrecht is het nieuwste logistieke bedrijventerrein in de regio waar kwaliteit, innovatie en duurzaamheid voorop staan. Op de locatie zijn reeds vier windturbines gerealiseerd en ook komt er een zonnepark met 22.000 zonnepanelen. Het hele bedrijventerrein wordt “all-electric” uitgevoerd en het wordt daarmee één van de eerste volledig gasloze bedrijventerreinen van Nederland.

Het nieuwe logistieke park heeft een eigen verbinding naar de A16 met aansluiting op de N3 en de A15, dit zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis voor zowel de Randstad als West-Brabant. De nabijheid van de Dordtse Zeehaven, Terminal Alblasserdam, en de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen garandeert een goede bereikbaarheid en snelle ontsluiting over weg, rail en water.

Borghese Logistics werd in deze transactie bijgestaan door Industrial Real Estate partners, die tevens en in collegialiteit met Ooms Makelaars de verhuur zal verzorgen.

DistriPark Investment
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline