Innovatie District

Bouw Businesscenter Amstelwijck gestart

29 november 2021

Op woensdag 24 november gaf projectontwikkelaar Herkon het startsein voor de bouw van het Businesscenter Amstelwijck in Dordrecht. Wethouder Maarten Burggraaf sloeg de officiële paal van dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw.

Businesscenter Amstelwijck is gelegen aan de rotonde aan de Laan van Europa op het gelijknamige bedrijvenpark Amstelwijck. In het gebouw komen 10 businessunits van 274 tot 453 m² groot. Businesscenter Amstelwijck wordt duurzaam gebouwd volgens de BENG-normen. PV-panelen voorzien in een deel van de benodigde energie en de zonwerende beglazing zorgt ervoor dat er binnen minder gekoeld hoeft te worden op warme dagen. De verwarming gebeurt via een warmtepomp.

Projectmanager Jan Martinu van Herkon: “De goede bereikbaarheid, aantrekkelijke uitstraling, kantoorruimte en businessunits maakt dit tot een plek waar een grote groep ondernemers zich thuis voelt. Van dienstverlenende bedrijven, handelsbedrijven en uitzendorganisaties tot installateurs, hoogwaardige industrie en creatieve of innovatieve ondernemers”.

Bias Architecten uit Rotterdam was verantwoordelijk voor het ontwerp. Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam neemt de realisatie van het businesscenter voor haar rekening en verwacht het project in het 4e kwartaal van 2022 op te leveren aan de nieuwe eigenaars.  

Businesscenter Amstelwijck
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline