Actueel

Vakopleiding Superjacht Cascobouw van start

22 februari 2023

Toonaangevende superjachtbouwers, opleidingen en de Economic Development Board Drechtsteden realiseren samen de Vakopleiding Superjacht Cascobouw. Dit is een belangrijke stap voor het ontwikkelen van talent binnen de Nederlandse superjachtbouwsector. De handtekeningen werden gezet in de Duurzaamheidsfabriek. 

Mercury Yacht Construction (onderdeel van Oceanco), Scheepswerf Slob (onderdeel van Koninklijke De Vries Scheepsbouw/Feadship), Zwijnenburg Shipyard, Metalent, de Duurzaamheidsfabriek en de Economic Board Zuid Drechtsteden zetten hiermee gezamenlijk de schouders onder het aantrekken en opleiden van voldoende vakkundig opgeleid personeel voor de cascobouw. Dit is nodig voor het waarborgen van de toekomstbestendigheid en innovatiekracht van de wereldwijd gerenommeerde superjachtsector.

Werken, opleiden en innoveren

De landelijk erkende BBL opleidingenop mbo-niveau 2 en 3, starten in september van dit jaar. Het curriculum bestaat uit een praktijkgerichte combinatie van leren en werken. Het is speciaal toegespitst op de verschillende disciplines binnen de cascobouw voor de superjachtsector. Het leerblok bestaat uit twee lesdagen per week in combinatie met een driedaagse werkweek bij een van de aangesloten bedrijven.

Toekomstgericht

Het samenwerkingsverband richt zich in eerste instantie vooral op het doordacht opzetten en duurzaam realiseren van de vakopleiding voor cascobouw. Als vervolg hierop zal de behoefte onderzocht worden om ook andere vakgebieden in de superjachtbouw te bedienen of de opleiding op verschillende niveaus aan te bieden. Potentieel ontstaat hierbij de basis voor een ‘Superyacht Builders Academy’.

Roadmap Superyacht Delta Zuid-Holland

Nederlandse werven maken de beste superjachten ter wereld en leveren een substantiële bijdrage aan de economie in de regio van Rotterdam en de Drechtsteden. Het succes van de sector is daarom van groot belang voor een gezonde en innovatieve regionale maritieme cluster.

Om deze rol te kunnen blijven vervullen is het nodig dat de superjachtsector kan blijven beschikken over genoeg vakkundig opgeleide vakspecialisten. Reden genoeg voor overheid, opleidingsorganisaties en bedrijven om nauw samen te werken bij het aantrekken en opleiden van werknemers. De Vakopleiding Superjacht Cascobouw vloeit voort uit de Roadmap Superyacht Delta Zuid-Holland.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: The Daily Deal – Deal Drecht Cities

Economic Development Board: Economic Development Board | Powered by Deal Drecht Cities

Economic Development Board
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline