Maritieme Technologie

Damen breidt Gorinchemse werf flink uit

11 november 2022

Gorinchem, 11 november 2022 – Damen Shipyards Group gaat haar werf in Gorinchem verder uitbreiden. Met het oog op versterking van de nationale maritieme maakindustrie wordt geïnvesteerd in extra reparatiefaciliteiten en een schepenlift. Eind dit jaar worden de voorbereidingen hiervoor gestart.

“We zien dat er in de toekomst meer werk voor Nederlandse klanten in Nederland gedaan gaat worden”, licht Jos van Woerkum, managing director van Damen Shipyards Hardinxveld toe. “Op onze werf in Hardinxveld-Giessendam is geen ruimte voor verdere groei, dus daarom doen we dat in Gorinchem.”

Naast de werf is op hetzelfde terrein aan de Avelingen-West in Gorinchem het wereldwijde hoofdkantoor van Damen Shipyards Group gevestigd.

Eind 2023 gereed
Naar verwachting volgt eind 2023 de oplevering van de nieuwe faciliteiten, waaronder een 150-tons schepenlift. “Dat betekent voor ons een flinke verruiming van de mogelijkheden ten opzichte van onze werf in Hardinxveld, waar we een 40-tons lift in gebruik hebben”, aldus Van Woerkum. “Daardoor kunnen we ook meegroeien met de vraag van lokale bedrijven uit de regio, die al vanaf het eerste uur klant zijn in onze bakermat Hardinxveld.”

Eind 2023 gaan alle, ongeveer zeventig, medewerkers uit Hardinxveld-Giessendam over naar de werf in Gorinchem, die dan optimaal geschikt is voor design, onderhoud, reparatie, conversie en nieuwbouw van schepen tot 90 meter. De werf in Hardinxveld-Giessendam wordt in de tussentijd afgestoten.

Overigens blijft Damen Shipyards Group in Hardinxveld-Giessendam aanwezig met de vestiging van Damen Marine Components, waar zo’n 90 medewerkers werkzaam zijn.

Made in Holland
Naast de werf in Gorinchem is Damen Shipyards Group in Nederland actief met nieuwbouwwerven in Vlissingen (marineschepen en superjachten), Den Helder, Werkendam (binnenvaart) en Nijkerk (bagger equipment). Met reparatiewerven in Vlissingen, Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Harlingen, Den Helder en op Texel. De werf in Stellendam richt zich op reparatie, refit en visserij. Tenslotte worden er onderdelen voor de maritieme sector gefabriceerd in Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Schiedam, Vlissingen en Zwolle.

Over Damen Shipyards Group
Familiebedrijf Damen Shipyards Group bestaat al ruim negentig jaar en biedt wereldwijd maritieme oplossingen via het ontwerpen, bouwen en repareren van schepen en het leveren van aanverwante diensten en componenten. Damen is een system integrator bij uitstek en onderscheidt zich door de seriebouw van hoogwaardige, innovatieve schepen; ondersteund door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. We exploiteren 35 scheepswerven in dertien landen en bieden directe werkgelegenheid aan meer dan 10.000 medewerkers.

Naast vakmanschap, ondernemerschap en rentmeesterschap is teamgevoel een kernwaarde van Damen. We streven ernaar om de meest duurzame scheepsbouwer van de wereld te zijn, onder andere door de digitalisering en standaardisatie van onze producten.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline