Actueel

Young Professionals inspireren Gen Z voor techniek tijdens Brainsday

23 maart 2023

Tijdens de Brainsday op 22 maart heeft een aantal Young Professionals uit de Drechtsteden zich gebogen over de vraag: Hoe kunnen we generatie Z inspireren voor de techniek? De YP’s presenteerden hun oplossing aan een jury uit bedrijfsleven en onderwijs. Texperience is een nieuw conceptprogramma ontwikkeld door enthousiaste Young Professionals. Lees hieronder meer over het winnende concept Texperience. Deelnemers waren van Boskalis, Oceanco, IHC, MAAT, Damen, Iv-Groep, Deal en Smart Delta Drechtsteden.

Op 22 maart organiseerde de Drecht Cities Young Professionals in samenwerking met Smart Delta Drechtsteden een Brainsday. Aanleiding hiervoor is de afnemende animo voor technische opleidingen in de Drechtsteden en vergrijzing. Dit beïnvloedt de bedrijven in de regio. Tijdens de challenge kropen Young Professionals in het brein van de generatie Z, door middel van een inspiratiesessie van YoungWorks. Deze inspiratiesessie ging onder andere over de ontwikkeling van het brein en wat deze generatie motiveert. In de middag was het tijd voor de challenge: Bedenk hoe we scholieren uit de Drechtsteden kunnen enthousiasmeren voor een technische studie.

Eerste YP Challenge van het jaar

De focus lag op havo en vwo scholieren in de bovenbouw. Hier begint voor hen namelijk de zoektocht naar een vervolgopleiding. Het was aan de Young Professionals, werkzaam bij technische bedrijven uit de regio, om deze doelgroep te inspireren voor de techniek. Aan het eind van de dag was het moment om de oplossingen te pitchen aan de jury. De jury bestond uit Sander Verhoef (Valk Welding), Klaas Toemen (Walburg college) en Arjan Maat (CEO of the year). Zij beoordeelden op creativiteit, haalbaarheid en aansluiting bij de doelgroep. Oplossingen waren: het organiseren van een World Tech Week, …, specificeren van techniek zodat dit concreter wordt. De winnaar was de Texperience. We kijken terug op een hele mooie dag. De eerste challenge van 2023 zit er weer op!

Texperience

Texperience is een programma dat technische bedrijven en middelbare scholieren met een technisch profiel samenbrengt op een online platform. Het programma laat scholieren gedurende een aantal perioden van drie of vier weken verschillende bedrijven bezoeken in de regio Drechtsteden. Scholieren krijgen via het platform een overzicht van verschillende technische sectoren en bedrijven. Ze kunnen op basis daarvan vier bedrijven kiezen om te bezoeken. Tijdens deze bezoeken kunnen scholieren deelnemen aan activiteiten zoals rondleidingen, workshops en spellen om technische vaardigheden te ontwikkelen en de impact van het bedrijf te leren kennen. Het doel van het Texperience programma is om scholieren te inspireren om in de toekomst voor techniek te kiezen.

Meer over Drecht Cities Young Professionals: Join the next Generatio – Drecht Cities Young Professionals

Meer nieuws: Nieuws – Deal Drecht Cities

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline