Innovatie District

De Drechtsteden bereiden zich voor op de komst van 5G

03 november 2021

5G staat voor sneller en vooral betrouwbaarder mobiel bereik waarbij grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. Dankzij 5G zijn we straks in staat sneller filmpjes te downloaden, wordt online gaming nog leuker en zijn artsen in staat om real-time vanuit het ziekenhuis mee te kijken en te overleggen terwijl de patiënt nog in de ambulance ligt.

Ook kunnen apparaten zonder tussenkomst van de mens met elkaar communiceren waardoor b.v. zelfrijdende auto’s en autonoom varen mogelijk wordt. 5G heeft meer capaciteit maar vraagt ook om meer antennes.

Om deze redenen wordt van gemeenten gevraagd mee te denken over antennebeleid en opstelpunten, ook b.v. in de oude binnenstad. Samen met de Connectiviteit Brigade van de Provincie Zuid Holland ondersteunt Digital Mainport Drechtsteden de gemeenten hierin. Door als gemeente 5G te faciliteren kunnen inwoners, instellingen en bedrijven profiteren van snel mobiel internet en wordt innovatie gestimuleerd. Het te bouwen 5G Fieldlab in de Duurzaamheidsfabriek waar studenten en bedrijven samen aan innovatie werken sluit hier naadloos op aan.

Digital Mainport Drechtsteden
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline