Haven en Logistiek

DHL bouwt groenste sorteercentrum in Nederland op DistriPark Dordrecht

21 juni 2021

DHL Parcel bouwt een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht. Het terrein beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden (44.000 m2), waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 m2 wordt gebouwd. In alle fasen van de bouw, van gebruik van materialen tot en met de exploitatie, is duurzaamheid het uitgangspunt.

Het sorteercentrum voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. Dat betekent dat er zesduizend zonnepanelen op het dak worden aangebracht, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle led-verlichting, elektrische voertuigen en de sorteerinstallatie van stroom voorzien.

Groenste sorteercentrum van Nederland
CEO Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux: ‘Wij durven te stellen dat we hier in Dordrecht het groenste sorteercentrum van Nederland realiseren, met de nieuwste sorteertechnologie en veel aandacht voor arbeidsomstandigheden’.

150 nieuwe medewerkers
Het sorteercentrum wordt voorzien van maar liefst 76 laad- en losdeuren, waar iedere dag 200.000 pakketten zullen passeren. Uiteraard levert dit ook de nodige werkgelegenheid op: DHL verwacht 150 nieuwe medewerkers nodig te hebben. Dit tot tevredenheid van wethouder Maarten Burggraaf (Economie): ‘Dit biedt kansen voor inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden die op zoek zijn naar een baan in de logistiek. Net als bij de andere nieuwe bedrijven op DistriPark Dordrecht, gaan we met DHL in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van onze inwoners een kans krijgen op een baan bij dit mooie bedrijf.’

Oktober 2022
Nu de eerste (groene) paal is geslagen, kan de bouw in volle vaart door. Als alles volgens planning verloopt, wil DHL in oktober 2022 de deuren van het gloednieuwe sorteercentrum voor de Benelux openen.

Met DHL en eerder al Crocs Europe B.V, DYLAN Steel Solutions en Elcee, krijgt de invulling van DistriPark Dordrecht steeds meer vorm. De komende periode zal meer bekendgemaakt worden over de resterende kavels in fase 1.

DistriPark Dordrecht Investment Logistiek
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline