Industrie en Handel

Digital Mainport Lab officieel geopend

01 december 2022

Het Digital Mainport Lab is op 16 november feestelijk geopend in de Duurzaamheidsfabriek. Het Lab is een direct resultaat van de ‘innovatie roadmap’ Digital Mainport Drechtsteden, een programma dat maatschappelijke en economische impact nastreeft door toegepaste innovatie en slimme samenwerking in onze eigen regio en met bijvoorbeeld andere ‘fieldlabs’ in de provincie en erbuiten.

DIGITAAL

De feestelijke opening vond, in lijn met de naam, grotendeels digitaal plaats. En niet zonder reden: Digital Mainport Lab is de plek waar met digitalisering impact wordt gecreëerd op economisch en maatschappelijk vlak. Onder leiding van de gastheren Maarten Burggraaf (wethouder gemeente Dordrecht en regionaal portefeuillehouder Werken en Economie), Joost Weeda (secretaris Economic Development Board), Max Remerie (business developer Digital Mainport Drechtsteden) en Daan Wortel (director Duurzaamheidsfabriek) werd het Digital Mainport Lab geopend.

INTENTIEVERKLARING

Gelijktijdig met de opening van het Digital Mainport Lab hebben de Duurzaamheidsfabriek en de Innovatie Roadmap Digital Mainport Drechtsteden een intentieverklaring ondertekend. In deze intentieverklaring is er afgesproken om samen met het Digital Mainport Lab opleidingen op te zetten en te experimenteren in de Duurzaamheidsfabriek.

OVER DE INNOVATIE ROADMAPS

Met verschillende Innovatie Roadmaps ,één van de projecten binnen de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem, worden bedrijven geholpen om kansrijke innovatieprojecten te versnellen en op te schalen. Zij worden hierbij ondersteund door de gemeenten, InnovationQuarter, de Economic Board Drechtsteden, onderwijsclusters en innovatiehubs.

 

Bron. Smart Delta Drechtsteden

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline