Actueel

Dordtse DaVinci College: beste mbo van Europa

29 november 2017

Op 24 november 2017, de slotdag van de Europese week van het beroepsonderwijs, heeft het ROC Da Vinci College in Brussel de Innovative VET Award ontvangen, de prijs voor de meest innovatieve instelling voor beroepsonderwijs in Europa, uit handen van commissaris Marianne Thijssen van de Europese Commissie.

Da Vinci College wint de Innovative VET Award

De prijs wordt uitgereikt aan instellingen die bijdragen aan excellentie door innovatief onderwijs. De activiteiten van de instelling moeten inspirerend zijn voor andere beroepsonderwijs instellingen. De Europese Commissie nam het initiatief samen met de expertgroep “Platform of European Associations of VET Providers” en reikt de prijs nu voor de tweede keer uit. Vorig jaar won het Finse OPTIMA vanwege haar duurzame, proactieve inzet om te komen tot innovatieve en flexibele leerpaden.

Het ROC Da Vinci College kreeg de prijs voor zijn hybride onderwijsconcept en leeromgeving.

Oordeel van de jury

Volgens de jury van de Innovative VET Award is het ROC Da Vinci College een uitstekend voorbeeld van innovatief leren. De innovatie inspanningen tonen een geïntegreerde aanpak van onderwijskundige en technologische vernieuwing, met als sterke punten:

  • Leren op school en als werknemer worden geïntegreerd waarbij regionaal sterk wordt samengewerkt en het bedrijfsleven investeert
  • Co creatie door studenten en leraren vindt dagelijks plaats met het bedrijfsleven
  • Doorlopende leerroutes van vmbo tot en met hbo
  • De Duurzaamheidsfabriek is een innovatieve omgeving voor bedrijven waar een nieuwe generatie professionals wordt opgeleid

Ook de Sociaal Economische Raad noemde vorige week in zijn advies over het beroepsonderwijs in Nederland dit concept het voorbeeld voor de toekomst van het beroepsonderwijs in Nederland.

Links

Dordrecht Onderwijs
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline