Actueel

Drechtsteden kansrijk voor hoogwaardige technische dienstverlening

23 februari 2022

In de regio Smart Delta Drechtsteden is ruimte voor meer hoogwaardige technische dienstverleners. Met name bedrijven die hoogopgeleide technici in dienst hebben, moeten worden verleid om naar de regio te komen. Denk daarbij aan specialisten in de ICT, automatisering, slim onderhoud en engineering. Dit staat te lezen in een vertrouwelijk advies van Economisch adviesbureau BEA.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van acquisitieorganisatie Deal Drecht Cities. Aanleiding voor het rapport is de aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte in de regio Smart Delta Drechtsteden en een slinkend aanbod van locaties, waarbij er ook steeds meer vraag komt naar kantoren. Het onderzoek concentreert zich op dienstverlening rond de sectoren maritiem, logistiek en smart industry.

Hoogwaardige, technische dienstverlening is kansrijk vanwege de aanwezige wereldtop van maritieme en technische maakbedrijven. Volgens acquisitiemanager Menno Bijnagte van Deal legt het rapport nu nieuwe kansen bloot. “Er zijn inmiddels samen met de onderzoekers meerdere potentiële clusterversterkende bedrijven geïdentificeerd. Daar gaan we achteraan.” Volgens Bijnagte zijn aantrekkelijke vestigingslocaties voor zakelijke dienstverlening in de hele Smart Delta Drechtsteden aanwezig. “Er ligt echter een zwaartepunt in het Spoorzone-gebied rondom Dordrecht en Zwijndrecht en langs de A15. Waarom zouden we dit niet extra versterken met wat nieuwe parels?”

Meer weten? Neem dan contact op met Menno Bijnagte, manager acquisitie bij Deal, menno@dealdrechtcities.nl

Het volledige rapport lees je hier

Zakelijke dienstverlening
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline