Het aanspreekpunt voor ondernemers

Drechtsteden Onderneemt: Partners

Binnen de regio Drechtsteden zijn er meerdere samenwerkingsverbanden met diverse organisaties die iets kunnen betekenen voor ú en uw onderneming.

Wij, de regionale accountmanagers, hebben voor u de mogelijkheden overzichtelijk  op een rijtje gezet. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Ondernemersloket Drechtsteden

Hier vind je als zelfstandig ondernemer ondersteuning in goed een slechte tijden. Het Ondernemersloket Drechtsteden is er voor bestaande (zelfstandig) ondernemers als voor nieuwe bedrijven en/of starters. Het is een unieke samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers zijn hier van harte welkom. Onze medewerkers staan elke dag voor je klaar met raad en daad, nu nog even digitaal en telefonisch, maar straks ook weer live. Bij de intake wordt gekeken of  RBZ je gaat ondersteunen of dat de Sociale Dienst Drechtsteden je verder gaat helpen. Is er voor beide geen match, dan zorgen wij voor een warme overdracht naar dé ondersteuningsvoorzieningen die je dan verder zullen helpen.

​​​​​OnderNemerSplein Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zit OnderNemersplein en hier ontmoet je, als ondernemer, andere ondernemers en 11 publieke dienstverleners die je op weg kunnen helpen met al je ondernemers vragen. Overheid, onderwijs en andere intermediairs zitten hier onder een dak. Hier regel je zaken, netwerk je met andere ondernemers en win je alle informatie in.

Deal Drecht Cities 

Deal Drecht Cities verzorgt de economische acquisitie en de promotie voor de zeven Drechtsteden. Samen met de Economic Development Board (EDB) staat Deal voor een succesvolle en ondernemende regio. Dat doet Deal door een actief promotiebeleid te voeren en nieuwe bedrijven aan te trekken voor de maritieme, logistieke en smart industry sector. Naast de zeven Drechtsteden zijn ook Havenbedrijf Rotterdam en ROM-D aangesloten. Werkt Deal internationaal samen met Rotterdam, Schiedam en Gorinchem onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe. Met als doel (inter)nationale bedrijven te begeleiden naar hun ideale vestigingslocatie in de Drecht Cities.

MKB-Katalysatorfonds

De Drechtsteden stellen geld beschikbaar voor het stimuleren van innovaties in de (maritieme) maakindustrie. Heeft u, als regionale MKB-onderneming, een vernieuwend idee of pilot? En bent u op zoek naar financiering om dit mogelijk te maken? Vraag dan vandaag nog subsidie aan bij het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden!

Baanbrekend Drechtsteden​​​​​​​ 

Baanbrekend Drechtsteden maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten. Mensen zoals Shemene, Marcello en Willemijn. Benieuwd naar hun verhaal?

LeerWerkLoket Drechtsteden

Het LeerWerkLoket Drechtsteden geeft informatie, inzicht, advies over Leren en Werken in de regio. Voor alle vragen over Leren en Werken kunt u bij ons terecht. Onafhankelijk en kosteloos. Voor werkzoekenden, werknemers, scholieren en studenten.

Onderzoekscentrum Drechtsteden

Het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) is kennispartner voor bestuur en beleid voor de Drechtsteden, maar ook voor andere gemeenten en organisaties. We ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid met onderzoek, advies en informatie. We kennen de belangrijke spelers, ontwikkelingen en uitdagingen in de regio en daarbuiten.

Stichting Anders

Tijden veranderen, en wij als samenleving mogen mee veranderen. De tijd dat de overheid ons volledig ‘verzorgt’ is over. Dit zorgt ervoor dat we worden uitgedaagd om meer naar elkaar om te zien en elkaar meer te helpen waar nodig. Dit is een ontwikkeling die stichting ANDERS veel bestaansrecht geeft.

Open Coffee Drechtsteden

Open Coffee Drechtsteden heeft als doel het verbinden van ondernemende mensen, bedrijven en organisaties die representatief zijn voor en een afspiegeling vormen van ondernemend Drechtsteden en bieden een inspirerend netwerkplatform om samenwerkingen te realiseren. Hiermee levert Open Coffee Drechtsteden een bijdrage leveren aan een duurzame, lokale economie, door het delen van kennis en het leggen van verbindingen. Bij Open Coffee Drechtsteden ontstaan relaties en samenwerkingsverbanden tussen mensen en organisaties, die elkaar eerder niet vonden. Iedere eerste donderdag van de maand vindt de Open Coffe Drechtsteden plaats in C.C. Cascade.

CJBD Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden

Als jonge of stratende ondernemer moet je alles zelf regelen. De acquisitie, de boekhouding, de marketing, de communicatie en de uitvoering. Elke dag houdt je alle ballen in de lucht! Dat is ondernemen pur sang. Soms is het handig om taken ook uit te besteden, maar wie bel je dan? Dan helpt een netwerk van actieve ondernemers in de regio Drechtsteden als jouw back-up en vraagbaak! Dát vind je bij CJBD en dan houd jij tijd over om te ondernemen.

Werkgevers Drechtsteden

Werkgevers Drechtsteden is dé ondernemersvereniging voor ondernemingen die werkzaam zijn in de business-to-business markt in de regio Drechtsteden. Gericht op de grotere ondernemingen, maar kleinere ondernemingen zijn welkom mits het binnen het MKB valt. ZZP’ers en detailhandel worden niet toegelaten. Van de leden wordt gevraagd een actieve rol te spelen in de verschillende projectmatige of thematische activiteiten in het kader van de kennisdeling en samenwerking. Aanmeldingen voor het bedrijfslidmaatschap worden ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur. Interesse, neem dan contact met ons op.

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline