Innovatie District

DrechtstedenInZicht lanceert vernieuwde website

02 november 2021

DrechtstedenInZicht is vernieuwd. Het is een uniek online platform voor beleidsmakers op het terrein van arbeidsmarkt. Door de actuele data en duiding over ontwikkelingen op het gebied van economie, arbeidsmarkt, onderwijs en skills geeft DrechtstedenInZicht de basis voor een structurele aanpak van complexe vraagstukken. Het platform ontwikkelt zich voortdurend om nog sneller en overzichtelijker realtime data en informatie te bieden over regionale, lokale en landelijke ontwikkelingen. Daarbij speelt de jongste ontwikkeling een grote rol: de vorming van een actieve community.

 

Datagedreven beleidsontwikkeling staat of valt bij de onmiddellijke beschikbaarheid van betrouwbare data. Op DrechtstedenInZicht zijn de data beschikbaar van alle gerenommeerde Nederlandse bronnen, waaronder CBS, CBS Microdata, LISA, Textkernel, UWV, SBB, DUO, ROA en RVO. De sturingsinformatie van DrechtstedenInZicht heeft dan ook een brede en wetenschappelijke basis. Data en informatie over arbeidsmarkt, onderwijs, economie en competenties worden op het platform verzameld, gebundeld, met elkaar in verbinding gebracht en voorzien van duiding. 

Openbaar

De gebruiker kan eigen selecties maken uit de actuele data en kan visualisaties downloaden om zo een betrouwbare analyse te maken als fundament voor beleid. Naast informatie biedt DrechtstedenInZicht nieuws over trends en ontwikkelingen op het gebied van economie, arbeidsmarkt en onderwijs. De applicaties zijn openbaar beschikbaar.

Community

DrechtstedenInZicht ontwikkelt zich voortvarend. Daarbij kan verbinding en samenwerking met gebruikers niet ontbreken. In de community stimuleert DrechtstedenInZicht uitwisseling rond vraagstukken. Denk daarbij aan thema’s als leven lang leren, inclusiviteit, digitalisering, energietransitie en arbeidsmigratie. Rond deze thema’s kunnen partijen van elkaar leren, wordt duidelijk welke data en informatie DrechtstedenInZicht kan bieden en waar aanvulling wenselijk is. De community krijgt in 2022 een boost in de vorm van live workshops.

Klik hier voor de website DrechtstedenInZicht.

Drechtsteden
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline