Actueel

Familiebedrijven Van Leeuwen en Damen behalen record omzet

20 april 2023

Van Leeuwen Buizen en Damen Shipyards rapporteren beide record omzetten over 2022. Het gaat om respectievelijk €1,7 en €2,5 miljard. Buizenhandelaar Van Leeuwen profiteerde van een hoog prijsniveau en een sterke voorraadpositie.  Bij Damen betaalt de focus op verduurzaming zich uit.

Van Leeuwen

De Van Leeuwen Buizen Groep behaalde recordcijfers in omzet en nettowinst in 2022, ondanks de wereldwijde markten en economie die werden beïnvloed door geopolitieke situaties en sterk oplopende energieprijzen en inflatie. De sterke winstgroei bood ruimte voor aanzienlijke investeringen in modernisering en uitbreiding van magazijnen, kantoren, logistieke en opslagsystemen en het machinepark. Ook investeerde het bedrijf meer dan 5 miljoen euro in zonnepanelen als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie. De gezonde financiële positie stelt het bedrijf in staat om wereldwijd te groeien en te investeren in de onderneming.

Onze teams hebben er, met internationale samenwerking en innovatief ondernemerschap, hard voor gewerkt.

Peter Rietberg, Voorzitter Raad van Bestuur Van Leeuwen Buizen

Damen

Damen Shipyards heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet van 2,5 miljard euro behaald, volgens de jaarcijfers van 2022. Het bedrijf heeft ook een orderportefeuille van 8,8 miljard euro weten te behouden. Damen blijft zich inzetten om de meest duurzame scheepsbouwer ter wereld te worden en heeft innovatieprojecten op het gebied van methanol als brandstof, batterijcapaciteit en alternatieve energieopslagsystemen aan boord. Het bedrijf heeft ook stappen gezet in andere delen van de strategie, zoals de uitbreiding van de werf in Gorinchem.

We zien dat onze focus op de verduurzaming van onze schepen steeds meer tractie en erkenning krijgt. We kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. In nagenoeg alle markten waar we actief zijn, blijft de vraag sterk.

Arnout Damen, CEO Damen Shipyards

Meer nieuws

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline