Actueel

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren

12 januari 2023

Van Oord, Boskalis, IHC en Damen hebben met Deal Drecht Cities en Dordrecht Academy het project Zero Emission Dredging (ZEDhub) opgezet. Arjen de Jong: ‘Wij willen in 2030 emissieloos baggeren in Nederland mogelijk maken. Voor Europa hebben we dat doel in potlood op 2035 gezet’. Volgens De Jong is het doel zeker haalbaar. Inmiddels zijn er al 20 bedrijven en instellingen aangesloten bij het initiatief. Die groei laat zien dat de emissieloze toekomst breed wordt gesteund.

ZEDhub heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 emissievrij baggeren mogelijk te maken. Samenwerking van de vier marktleiders in de triple helix is de sleutel tot succes. Arjen de Jong, business developer Delta Technology: ‘De energietransitie is absoluut haalbaar’. De ZEDhub-community blijft groeien, ook met behulp van de nieuwe website.

Ik nodig alle bedrijven in de regio, die mee willen in deze ontwikkeling naar emissieloos werken, uit om zich aan te sluiten bij onze community.

Er zijn nog genoeg uitdagingen en kosten. Er is bijvoorbeeld nog veel onderzoek nodig naar brandstof voor motoren en certificering voor de maritieme sector. ZEDhub streeft naar een CO2-uitstoot van nul en wil de veiligheid garanderen. Ook de kosten van slimme technologische oplossingen en de bereidheid van klanten om meer te betalen voor de klimaatneutrale sector zijn belangrijk. ‘Alle betrokken partijen moeten hun schouder eronder zetten’.

delta technology Drechtsteden duurzaam ZEDhub
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline