Maritieme Technologie

Holland Shipyards Group maakt transportschepen geschikt voor windturbines

30 november 2021

Door de toenemende hoogte van windturbines moeten transportschepen geschikt worden gemaakt voor het transport van deze volgende generatie windturbines. In opdracht van Amasus Shipping werkt Holland Shipyards Group momenteel in samenwerking met Niestern Sander aan de ombouw van ms Rotra Mare.

De Rotra Mare van 141,6 bij 20,6m wordt uitgebreid tot een schip van 152,7m. Om deze uitbreiding te realiseren, wordt een nieuw gedeelte gebouwd. Hiervoor wordt het huidige schip gehalveerd, komt de boeg uit het droogdok en komt het nieuwe gedeelte ertussen. Dit gedeelte wordt eerst aangepast aan het achterschip in het droogdok, waarna het dok wordt neergelaten voor de bevestiging van het voorschip.

Terwijl de Rotra Mare in aanbouw is, is holland Shipyards Group ook bezig met de verbouwing van haar zusterschip, de ms Rotra Vente. Deze ombouw omvat de installatie van nieuwe sponsons aan beide zijden van het schip om de dekbreedte te vergroten tot 23,6 m. De opgeheven boeg zal ook worden geheven om de volgende generatie windturbines te laden.

De Rotra Mare zal naar verwachting in januari 2022 in de vaart komen, gevolgd door de Rotra Vente in maart 2022.

Maritime Industry
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline