Actueel

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

17 november 2020

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Sjoerd Vollebregt, voorzitter Economic Development Board Drechtsteden: ‘De afgelopen tijd is gebleken dat voor bedrijven in de regio twee begrippen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: innovatie en talent. De huidige generatie talenten gaat de innovatie binnen uw bedrijf aanjagen. Door dat samen met anderen te doen, wordt de slagkracht veel groter. Het innovatietraineeship brengt die samenwerking op gang.’

Door het innovatietraineeship komen bedrijven in contact met de talentvolle medewerkers van de toekomst. Die medewerker volgt op dat moment nog een studie en vervult, na een stevige selectieprocedure, onder begeleiding vanuit het innovatietraineeshipprogramma bij het bedrijf een afstudeeropdracht. Het innovatietraineeship zorgt ervoor dat de afstudeerstudent kennis deelt, verbreedt of verder ontwikkelt met andere deelnemers aan het programma. Maar ook na het afstuderen – als de young professional bij u in dienst is – biedt het innovatietraineeship grote meerwaarde. De begeleiding vanuit de hogeschool en de samenwerking in de onderzoeksgroep gaan dan door.

Met een trainee haalt u een schat aan kennis en innovatiekracht in huis. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:
• U stelt een innovatievraag op in gezamenlijkheid met onderzoekers en andere bedrijven
• U krijgt een innovatieplan met de hulp van onderzoekers
• Uw trainee is gemotiveerd en draagt daadwerkelijk bij aan de innovatie in uw bedrijf
• Wetenschappelijke begeleiding van de trainee door de hogeschool bij het uitvoeren van het onderzoek tijdens de stage én als trainee
• Door het traineeprogramma ontwikkelt de innovatietrainee ook andere bedrijfsvaardigheden

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 26 november via danielle.stolk@hogeronderwijsdrechtsteden.nl. Ook als u hier niet bij kunt zijn kunt u Daniëlle Stolk bereiken voor meer informatie.

 

Dordrecht Academy Economic Development Board MKB Young Professionals
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline